Sieviete atgriežas no Karību salu ceļojuma ar dīvainu infekciju! Jāizlasa ikvienam, kas plāno doties atpūsties uz siltākām zemēm!

Iedomājieties – jūs atpūšaties Karību salās, jūs silda saulīte un… dāvanā saņemat parazītiskus tārpus! Atpūta kļuva par patiesu briesmu stāstu kādai 45 gadus vecai sievietei, kas, atgriezusies mājās no atpūtas, pamanīja sev uz ceļa kaut kādus dīvainus izsitumus.

Kad apsārtumu nomainīja pampums, kas pēc skata atgādināja tārpu, viņa nekavējoties zvanīja savam ārstam un viņu tūdaļ pat veda uz neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu.

Ārsti pavisam ātri noteica diagnozi: parazītiska infekcija, kas saucas “migrējošais ādas kāpurs” – stāvoklis, kuru parasti izraisa ankilostoma.

Ankilostomas, kas dzīvo zem ādas, cenšas nokļūt zarnu traktā, kur iedēj savas olas. Taču šīs sievietes gadījums bija unikāls, jo konkrētais barojošais tārpa veids, kuri arī atbild par izsitumiem uz sievietes ķermeņa, parasti inficē tikai suņus. Ārsti piebilst, ka tas paskaidro plānās līnijas uz sievietes ceļgaliem, kas liecina par vietām, kur tārps jau ir pabijis. Bet sarkanie izsitumi liecina par to, ka organisms cenšas cīnīties ar parazītiem.

Tārpiem ir grūtība atrast sev vietu, kur tieši organismā dēt olas, tādēļ tie mēdz migrēt pa visu ķermeni, tajā skaitā parādoties kā pūslīši tieši zem ādas.

Lasi vēl: Pašlaik sabiedriskajā transportā klaiņo briesmīga infekcija! Pasargā sevi!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment