“Sieviete vienpusēji nedrīkst pieņemt lēmumus ģimenē” – ārsts. J.Komarovskis par psiholoģisko klimatu ģimenē

“Situācija, kad sieviete ģimenē problēmas risina viena, bez vīrieša palīdzības, vienkārši nav pieņemama. Nevienam lēmumam, kas saistāms ar bērnu un tā audzināšanu, nevajadzētu tikt pieņemtam tikai no viena vecāka puses. Arī tēvam vajadzētu zināt, kā pabarot un apģērbt bērnu, kas viņam notiek skolā utt.”

“Katra tēva pienākumos ir nodrošināt bērna kopjošās mātes psiholoģisko labklājību. Tieši vīrietim nepieciešams uzlikt visus punktus uz “i” attiecībās ar radiniekiem un kaimiņiem.”

“Ja bērns divus mēnešus vasarā laukos vai dārzā skraida apkārt basām kājām, netīrs un mazliet izsalcis – tas nostiprinās viņa veselību uz visu gadu. Tieši tādam ir jābūt normālam bērnam – tievam un aktīvam.”

“Galvenais ģimenes labklājības pamats – mammas veselības stāvoklis. Tētim vajadzētu parūpēties, lai arī mamma ir paēdusi, izgulējusies un devusies ārā pastaigās.”

“Es uzskatu, ka likumā vajadzētu būt punktam, kas paredz, ka jebkuriem vecākiem ir obligāti jābūt pamatzināšanām medicīnā vai vismaz pirmās palīdzības sniegšanā. Skolā māca, kas ir sinuss un kosinuss, kas ir Mozambikas galvaspilsēta, taču topošiem vecākiem nav ne mazākās nojausmas, ko darīt tad, ja bēranm ir temperatūra, kas ir vakcinācijas, kādas bērniem mēdz būt slimības, kā nodrošināt bērnam drošus apstākļus mājās.”

“Pats galvenais ir tas, ka ģimene ir laimīga un visi tajā ir veseli. Ģimenei ir jādzīvo nevis pēc bērna interesēm, bet gan pēc kopīgajām ģimenes interesēm. Es nevaru iedomāties brīdi, kad manam dēlam tiktu uzdāvināta šokolāde, bet viņš to nesadalītu trīs daļās.”

“Laimīgs bērns ir bērns, kuram ir gan mamma, gan tētis, kas atrod laiku ne tikai tam, lai mīlētu šo bērnu, bet arī tam, lai mīletu viens otru.”

“Ja bērns nemitīgi slimo un nevar izveseļoties, tas nozīmē, ka viņš atrodas konfliktā ar apkārtējo vidi un ir divi varianti, ko darīt: ārstēt bērnu, vai arī mainīt apkārtējo vidi. Man sirdij tuvāks ir otrs variants, taču lielākā daļa vecāku un medikamentu izplatītāju gan nav ar mani vienisprāt.”

“Visus principiālos risinājumus, kas saistāmi ar bērnu, var pieņemt tikai mamma, tētis un pediatrs. Radinieki var ieteikt savus risinājumus tad, ja viņi neapvainojas un saprot, ka tie var netikt ievēroti. Ja viņi apvainojas, ieteicams nekavējoties ieviest ieteikumu moratoriju. Protams, viņi var arī pasīvi iesaistīties ar saviem viedokļiem, mudinot vecākus veikt un risināt visus principiālos jautājumus, ja viņi to nedara.”

“Omīte var doties pastaigās ar mazbērniem, taču viņai iepriekš nepieciešams saskaņot ar mammu, ko bērnam vilkt mugurā, kurp doties un cik ilgi būt pastaigās.”

“Valsts laime sākas tad, kad vīrietis izlemj uzmanību pievērst ne tikai kariem, naftai, gāzei un naudai, bet tad, kad viņš pievērš uzmanību arī bērniem. Lūk, tieši šajā brīdī valsts sāk attīstīties.”

Lasi vēl: “Kad ģimene tiek radīta caur gultu – tur nekas labs nevar sanākt”, psihologs M.Litvaks par mūsdienu pāru attiecībām

Avots: ofigenno.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment