Vai tādi šovi kā “Vecpuisis” noniecina sievietes un ģimenes vērtības? Baumo, ka Krievijā šo šovu atcels

Kā sabiedrībā uzskata, tad šajā šovā nav nekādu morāles vērtību ne no viena šova dalībnieka. Šova dalībniecēm nākas būt kā harēmam, un vecpuisim kā sultānam. Ir nedabisks lomu sadlaījums, kur sievietes aplido un cīnās par viņu un piedevām ir spiestas savstarpēji “vārīties savā sulā” vienā mājā, kur nākas ne vien virtuvi un guļamistabu dalīt ar savām konkurentēm, bet arī dalīt vīrieti, kas vienu dienu ir atzinies jūtās vienai un nākamajā dienā jau otrai, piedevām pārguļot ar vienu vai pat abām. Šova laikā tiek demonstrēta gan emocionāla vardarbība, gan izlaidīgs dzīvesstils.

Mēs šķietami jau visi zinām šova “Vecpuisis” ideju, taču, tāpat atgādināsim. Šajā šovā galvenais varonis ir simpātisks, veiksmīgs (iespējams pat sabiedrībā labi pazīstams) un brīvs vīrietis, kuram vairāku nedēļu laikā ir jāiepazīst 20 simpātiskas dāmas, kuras vēlas ar viņu izveidot attiecības, un katru nedēļu jāatvadās no vienas, kura ir atstājusi vai nu mazāko iespaidu uz viņu vai nu arī nav izveidojusi pārāk ciešu emocionālu saikni. Kā simbols iepazīšanās procesa turpināšanai ir roze, kuru šis vecpuisis reizi nedēļā pasniedz tām dāmām, kuras vēlas turpināt iepazīt vēl vienu nedēļu. Attiecīgi tā dāma, kura nedēļas beigās no vecpuiša rozi nesaņem, dodas mājās.

Šova ideja tiktāl šķiet nekaitīga, ne tā? Tas vēl nav viss. Visas šīs dāmas dzīvo vienā lielā savrupmājā – ņemot vērā, ka viņas viena otru uztver par konkurentēm, tad tas ir tikai likumsakarīgi, ka greizsirdības dēļ, rodas ne viens vien kašķis, kas reizēm beidzas ne tikai ar verbālu agresiju, bet arī fizisku. Katru nedēļu tiek organizēti dažādi tematiskie randiņi, uz kuriem vecpuisis reizēm dodas kopā ar vairākām sievietēm, reizēm ar vienu – attiecīgi grupu randiņos, lai parunātu vai kaut tiktu ievērotai, dāmai ir uzstājīgi jācenšas izcelties uz pārējo fona. Kas attiecas uz randiņiem 1:1 – tur arī nav noteikumu, attiecīgi šī šova laikā vecpuisis parasti paspēj “noprovēt” jeb izbaudīt fizisku tuvību (gan apskāvienu, gan skūpstu formā, gan arī guļamistabā bez filmēšanas kamerām) ar vairākām šova dalībniecēm, un par šādiem gadījumiem visas pārējās šova dalībnieces, protams, zina, taču izrādīt savu  aizvainojumu baidās, jo tad var nesaņemt rozi… Tāpat arī derētu pieminēt, ka vecpuisis parasti arī atzīstas jūtās vairākām sievietēm.

Runa kopumā iet par to, ka paskatoties no citas puses uz šo šovu, nevis tikai tā kā to ir iecerējuši tā veidotāji, sanāk, ka tiek noniecinātas sievietes un tādas vērtības kā: pāru attiecības, mīlestība un ģimene, paralēli nedabīgus un pat izlaidīgus attiecību veidošanas modeļus padarot par pieņemamiem.

Lasi vēl: Pasaulē neveiksmīgākais vecpuisis: joprojām viens pēc 250 randiņiem. Kas ir viņa problēma?

Pāršķir lapu, lai uzzinātu, par ko skatītāji “sacepās” Krievijā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment