Šīs finanšu ekspertes sniegtie padomi kā atbrīvoties no parādiem ir tik dīvaini, ka cilvēki nesaprot: kā tas var darboties?

Nule izdotajā grāmatā eksperte aplūko tādas tēmas ka parādsaistības, viens no spilgtākajiem grāmatas “Izkļūsti no parādsaistībām ar priecīgu prātu”citātiem ir: “Nemaksā rēķinus, jo tos apmaksājot visums sāk uzskatīt, ka tev patīk to darīt un tādēļ nosūta tev papildus rēķinus.”

Te nu kļūst skaidrs, ka grāmatas nosaukums tieši atbilst tam, ko sagaida lasītāji, jo visiem ir skaidri zināms tas, ka no parādiem nevar atbrīvoties bezrūpīgi un ar priecīgu prātu.

Spilgtākie citāti oriģināli publicēti mājaslapā “Mammamia”. Te lasāmi daži no interesantākajiem:

1. 10% likums

Mēs visi labi zinām, ka atbildīgi cilvēki katru mēnesi nogulda 10% savu ienākumu. Tomēr Simones ieteikums ne tuvu tam nelīdzinās.

Pēc viņas ieteikumiem spriežot 10% ienākumu jānogulda nevis tādēļ, lai varētu apmaksāt parādsaistības, bet gan par galveno prioritāti jāuzskata sevis lutināšana.

“Ja tu katru mēnesi noguldi 10% savu ienākumu, lai vēlāk varētu sevi pienācīgi palutināt, tad visums labi redz, ka vēlies sevi palutināt un labprāt piešķir tev vairāk finanšu līdzekļu,” Simone skaidro.

Finanšu eksperte pat iesaka labāk knapināties ēdiena iegādei, bet neatteikties no sevis palutināšanas fonda.

“Vienu brīdi man jau bija uzkrājusies visai liela summa, kas jāmaksā par kredītkartes norēķiniem, toties citā kontā, kurā uzkrāju 10% savu ienākumu atradās summa, kas teju trīs reizes pārsniedza parādsaistību summu. Es labi zināju, ka vienkārši spēju parādu atmaksāt, ja izvēlētos to darīt.

Bet es to nedarīju,” viņa atzīstas.

Jā, šie padomi ir gluži pretēji tam, ko zinām par parādsaistībām un to apmaksu. Lai vai kā, ir vērts uzzināt arī nākamos ieteikumus.

2. Vienmēr līdzi pārnēsā lielas naudas summas

Arī šis padoms šķiet gaužām pārgalvīgs – tā vietā, lai paļautos uz elektroniskajām norēķinu kartēm, Simone Milasa iesaka to vietā izmantot skaidras naudas norēķinus, lai apzinātos, cik daudz naudas tu tērē.

Tas, ko Simone nepamato ir iemesls, kādēļ rokassomiņā vienmēr jābūt līdzi vismaz 100 eiro lielai summai, protams izņemot to, ka tā varētu tevi darīt laimīgāku.

“Vienmēr nēsā līdzi tik lielu daudzumu naudas, cik lielu līdzi nēsātu turīgs cilvēks. Ja neņemsi līdzi naudu, baiļojoties, ka to pazaudēsi vai to kāds nozags, tu neatļausi sev vispār gūt naudu.

Tev jāizrāda vēlme nēsāt līdzi naudu un baudīt tās nēsāšanu līdzi,” Simone skaidro.

3. Iegādājies patiesi vērtīgas lietas

Nevis māju, nedz akcijas daudzsološā uzņēmumā. Nē.

Simone iesaka iegādāties zeltu, platīnu un dārglietas.

“Lai sāktu iegādāties patiesi vērtīgas lietas, tavā krājkontā nav jābūt vairākiem tūkstošiem.

Sāc kaut vai ar sudraba tējkarotes iegādi, ar to varēsi maisīt kafiju vai pievienot tējai cukuru. Tas būs labs atspēriena punkts,” Simone papildina.

Lasi vēl: Lūk ko NEKAD nedari pērkot aviobiļetes, lai nepazaudētu naudu; Šī Latvijas ģimene palika bez ievērojamas naudas summas

Interesanti, ka Simone pati reiz nonāca milzīgās parādsaistībās, kas sastādīja 114 894 Lielbritānijas mārciņas (128 284 eiro) – viņa pati gan apgalvo, ka parādu izdevās apmaksāt nieka divu gadu laikā.

Diemžēl finanšu eksperte gan nemin, kādā veidā viņai tas izdevies, toties piekodina, ka tas varētu būt aprakstīts viņas sarakstītajā grāmatā.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment