Sastāvdaļas:
Jaunie kartupelīši (mazi, vienāda lieluma)
Sviests
Augu eļļa
Sāls
Paprikas garšviela
Bezpiedevu jogurts
Pētersīļi
Ķiploki
Pagatavošanas metode:

1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, ievieto katliņā, pielej ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra kartupeļus. Šajā posmā sāli vēl nepievieno.
2. Liek blenderī pētersīļus, ķiplokus, jogurtu un sāli, visu kārtīgi sablenderē viendabīgā masā.
3. Vārītos kartupeļus notecina un ļauj tiem nedaudz nožūt.
Zinātnieki beidzot nākuši gaismā – kāpēc kaķis jūs mīca ar ķepām un kādu vēstījumu ar to vēlas nodot
VIDEO:
4. Pannā uzkarsē sviestu un augu eļļu (attiecība 1:1). Liek vārītos kartupeļus pannā, sāk cept – pārkaisa ar sāli un paprikas garšvielu. Cep veselus, cenšas apcept no visām pusēm, lai maliņas ir zeltaini brūnas un izveidojas garoziņa.
5. Gatavos kartupeļus liek uz šķīvja, pārlej ar sagatavoto mērcīti un burtiski izbauda.
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Debešķīgas brokastis, kas gatavas dažu minūšu laikā: ar recepti padalījās mans draugs itālis
- “Aukstais Pilnmēness” – gada skaistākais Mēness debesīs pacelsies 4. decembrī: senas tradīcijas arī senajiem latviešiem
- Spilveni smaržos svaigi un tīri pat bez mazgāšanas, izmantojot vienu vienkāršu metodi
- Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī
- Šīm 4 zodiaka zīmēm 12. novembris nesīs lielu veiksmi un jaunas iespējas
- Pie manis atbrauca draugs no Marokas un bija sašutis par latviešu paradumiem, kurus mēs darām katru dienu






