Sastāvdaļas:
Jaunie kartupelīši (mazi, vienāda lieluma)
Sviests
Augu eļļa
Sāls
Paprikas garšviela
Bezpiedevu jogurts
Pētersīļi
Ķiploki
Pagatavošanas metode:
1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, ievieto katliņā, pielej ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra kartupeļus. Šajā posmā sāli vēl nepievieno.
2. Liek blenderī pētersīļus, ķiplokus, jogurtu un sāli, visu kārtīgi sablenderē viendabīgā masā.
3. Vārītos kartupeļus notecina un ļauj tiem nedaudz nožūt.
Zinātnieki beidzot nākuši gaismā – kāpēc kaķis jūs mīca ar ķepām un kādu vēstījumu ar to vēlas nodot
VIDEO:
4. Pannā uzkarsē sviestu un augu eļļu (attiecība 1:1). Liek vārītos kartupeļus pannā, sāk cept – pārkaisa ar sāli un paprikas garšvielu. Cep veselus, cenšas apcept no visām pusēm, lai maliņas ir zeltaini brūnas un izveidojas garoziņa.
5. Gatavos kartupeļus liek uz šķīvja, pārlej ar sagatavoto mērcīti un burtiski izbauda.
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- 10 lietas, kurām pēc 60 vairs nav jēgas — stāstu, kāpēc tās labāk aizmirst
- Dabas zīmes tautu ticējumos: ja 18. oktobrī spoži spīd saule, tas skaidri norāda uz to, kāda būs gaidāmā ziema
- No 22. oktobra Latvijā ievērojami mainīsies laika apstākļi: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar pārsteigumu
- ”Mīlestība nezina vecumu” Zodiaka zīmju tops, kam mīlestība uzsmaida tikai pēc 30.
- Pieredzējis dārznieks Pēteris izpļāpājas: viņa telpaugi aug “griezdamies”, jo viņš taisa mēslojumu no vienas garšvielas, kas ir katrā virtuvē
- Pazīstamais profesors Anatolijs Danilāns negaidīti atklāj savas “ēnas puses” (+ VIDEO)