Šodien gatavosim ļoti garšīgu uzkodu – kraukšķīgas kabaču standziņas, kas pārklātas ar sieru. Kabači tiek pagatavoti cepeškrāsnī bez eļļas pilītes. Esmu pārliecināts, ka šī recepte patiks daudziem. Tas ir vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas:
Kabači- 2 gab.
skābs krējums – 200 g (vai 2 olas)
2 ķiploka daiviņas
sāls pipari
siers – 100 g.
rīvmaize – 100 g.
Kā gatavot:
Kabačus sagriež 1-1,5 cm biezos kubiņos.
Skābajam krējumam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus. Visu samaisa.
Uz vidējas vai smalkas rīves sarīvē 100 gramus siera (es izmantoju Holandes sieru) un pievieno tikpat daudz rīvmaizes. Sajauc.
Tagad katru daiviņu iemērcam ķiploku skābā krējuma mērcē un pēc tam apviļā siera un rīvmaizes maisījumā.
Lasi vēl: Es vāru bietes tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda. Mana māte šo metodi izmanto jau ilgu laiku
Nokrata lieko un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepam papīru.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc ziemā no plastmasas logiem nāk aukstums: viena detaļa atrisina problēmu — tas uzturēs jūsu māju siltu pat -40°C temperatūrā
- Vectēvs laukos atklāja veco triku: pelni cementa vietā – recepte, kas tur stiprāk par akmeni
- Kāpēc šodien uz ielas jāatrod monētiņa: kas ar to jādara un ko tas nozīmē – senču paražas 25. novembrim
- No 2026.gada daļai Latvijas mobilo sakaru klientu rēķinos parādīsies neierasts pakalpojuma ieraksts: zināma arī maksa
- 6 ļoti dīvainas lietas, ko kaķi dara naktī: lielākā daļa saimnieku to pat nenojauš
- Kartupeļu salāti būs daudz krēmīgāki un garšīgāki, ja majonēzi aizstāsi ar vienu labāku sastāvdaļu










