Šodien gatavosim ļoti garšīgu uzkodu – kraukšķīgas kabaču standziņas, kas pārklātas ar sieru. Kabači tiek pagatavoti cepeškrāsnī bez eļļas pilītes. Esmu pārliecināts, ka šī recepte patiks daudziem. Tas ir vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas:
Kabači- 2 gab.
skābs krējums – 200 g (vai 2 olas)
2 ķiploka daiviņas
sāls pipari
siers – 100 g.
rīvmaize – 100 g.
Kā gatavot:
Kabačus sagriež 1-1,5 cm biezos kubiņos.
Skābajam krējumam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus. Visu samaisa.
Uz vidējas vai smalkas rīves sarīvē 100 gramus siera (es izmantoju Holandes sieru) un pievieno tikpat daudz rīvmaizes. Sajauc.
Tagad katru daiviņu iemērcam ķiploku skābā krējuma mērcē un pēc tam apviļā siera un rīvmaizes maisījumā.
Lasi vēl: Es vāru bietes tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda. Mana māte šo metodi izmanto jau ilgu laiku
Nokrata lieko un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepam papīru.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Baiļu diena, 19. decembris: kāpēc nevajadzētu apmeklēt, uzņemt svešiniekus pie sevis mājās
- Vienai vedeklai dāvinu dzīvokli, bet otrai – vecu šujmašīnu; pēc desmit gadiem es sapratu savu liktenīgo kļūdu…
- Gardākā svētku uzkoda: kraukšķi ar brētliņām, kas pazūd vienā mirklī
- Jau sākot ar 2026.gadu no šī Latvijas lielveikala sāks pazust konkrētie produkti: ”Šis gaidāms, gan Latvijā, gan Lietuvā”
- Omīte man iemācīja ziemā turēt iedegtu sveci siltumnīcā: atklāšu kāpēc un ko tas dos
- Sinoptiķu prognoze svētkiem: Ziemassvētkos gaidāms gan lietus, gan sniegs, bet drīz pēc tiem – kārtīgi ziemas mīnusi












