Šīs nezāles aug visur, taču retais zina, ka peles no tām baidās kā no uguns. Augi, kas palīdz aizgaiņāt nešpetnos grauzējus

Baltais amoliņš. Daudzgadīgs augs, izturīgs pret vides apstākļiem. Tam piemītošais kumarīna aromāts, kas atgādina tikko pļautu zāli, rada pelēm diskomfortu. Lieliski piemērots stādīšanai pie dārzeņu un puķu dobēm, kā arī kokiem.

Koriandrs. Aromātisks augs, ko bieži stāda pie sakņu un puķu dobēm, lai pasargātu tās no pelēm. Pieredzējuši dārznieki arī sasien augļu koku un krūmu stumbrus ar koriandra zariem, nostiprinot tos ar elastīgām auklām, lai nodrošinātu drošu aizsardzību pret grauzējiem.

Vecmāmiņas metode, kā palielināt gurķu ražu – rezultāts pārsteigs pat pieredzējušus dārzniekus

Biškrēsliņi. Ja tavā pagrabā vai noliktavā ir apmetušās peles, ieteicams šos augus novietot piemērotās vietās. Peles cenšas izvairīties no vietām, kur atrodas biškrēsliņi.

Tomāti. Pat tomātu galotnes atbaida kukaiņus un grauzējus. Sasmalcinātus tomātu stublājus un lapas var izkaisīt zem krūmiem un pie koku stumbriem, lai aizsargātu jaunos augus.

Tīruma kumelīte. Šis augs ir ne tikai labvēlīgs cilvēkam, bet var arī atbaidīt peles. Ja kumelīte vasarnīcas teritorijā aug kā nezāle, nesteidzieties no tās atbrīvoties. Savāktās kumelītes var novietot nojumēs, dārza mājiņās un starp stādījumiem, lai pasargātu no grauzējiem.

Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 1. līdz 7. jūlijam: nezaudējiet laiku, jo šis periods būs ideāls, lai sasniegtu visu, ko vēlaties!

Vērmeles. Šā auga rūgtais un asais aromāts atbaida ne tikai peles, bet arī vairākus cilvēkam kaitīgus kukaiņus. Vērmeles parasti stāda pa dārza perimetru, sausus vērmeļu zarus novieto ražas uzglabāšanas vietās, bet svaigus stublājus – apkārt dobēm un krūmiem.

Ja tev noderēja šī informācija, laipni lūgts dalīties ar rakstu sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment