Šīs pankūkas ir tik izcilas, ka garšos pat tiem, kuri apgalvo, ka viņi neēd kabačus: pankūciņas ar sieru un baziliku (recepte)

Foto – ekrānuzņēmums

No vienas puses – šis ir ļoti sezonāls ēdiens, jo kuram gan vasarā nav jādomā, ko pagatavot no kabačiem, ko iedevuši radi, draugi, kaimiņi, bet varbūt pašiem pilns dārzs. Pazīstami, vai ne?

No otras puses – šis ēdiens izdodas tik ļoti garšīgs, ka, visticamāk, kabačus pēc tam meklēsiet lielveikala plauktos arī ne-sezonas laikā!

Šīs maigās, aromātiskās kabaču pankūciņas ar sieru ir lielisks ēdiens brokastīm, pusdienās vai vakariņām. Turklāt tās ir ārkārtīgi viegli pagatavot, un sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas un nav dārgas.

Foto – ekrānuzņēmums

Lūk, izcilā recepte!

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Nelieli jaunie kabači – 2 gab.
Olas – 3 gab.
Ķiploki – 2 daiviņas
Pētersīļi – sauja
Dilles – sauja
Baziliks – sauja
Milti (var lietot arī pilngraudu) – 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti)
Siers rīvēts (mozarella vai cietais) – 100 grami
Sals – pēc garšas
Melni maltie pipari – pēc garšas
Augu eļļa – cepšanai

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Nomazgājiet kabačus, sarīvējiet tos uz rupjās rīves. Pievienojiet nedaudz sāls, samaisiet un atstājiet pastāvēt uz 5-10 minūtēm. Tad no kabaču masas kārtīgi izepiediet lieko sulu.

2. Izspiestajam kabaču maisījumam pievienojiet olas, saspiestus ķiplokus, miltus, rīvēto sieru un sasmalcinātas pētersīļus, dilles, baziliku. Labi visu samaisiet, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgas.

Lasi vēl: Šādas brokastis jūs diez vai esat baudījuši! Vienkārši izcila, pufīga omlete: recepte no slavenākā un senākā Francijas restorāna arhīviem

3. Uzkarsējiet pannu ar augu eļļu uz vidējas uguns. Ar karotīti iepiliniet mīklu, pārliecinieties, ka panna ir uzkarsusi un tikai tad lieciet virsū pankūciņas (ar karoti). Cepiet uz vidēji lēnas uguns no abām pusēm līdz pankūciņas ir zeltaini brūnas.

4. Gatavās kabaču pankūciņas ar sieru varat pasniegt kopā ar skābo krējumu, grieķu jogurtu, zaļumiem vai citu savu iecienītāko mērci.

Izbaudiet, jo šī recepte ir patiešām izcila, un garšos pat tiem, kas apgalvo, ka viņiem negaršo kabači!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment