No vienas puses – šis ir ļoti sezonāls ēdiens, jo kuram gan vasarā nav jādomā, ko pagatavot no kabačiem, ko iedevuši radi, draugi, kaimiņi, bet varbūt pašiem pilns dārzs. Pazīstami, vai ne?
No otras puses – šis ēdiens izdodas tik ļoti garšīgs, ka, visticamāk, kabačus pēc tam meklēsiet lielveikala plauktos arī ne-sezonas laikā!
Šīs maigās, aromātiskās kabaču pankūciņas ar sieru ir lielisks ēdiens brokastīm, pusdienās vai vakariņām. Turklāt tās ir ārkārtīgi viegli pagatavot, un sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas un nav dārgas.
Lūk, izcilā recepte!
Izpildi testu!
Sastāvdaļas:
Nelieli jaunie kabači – 2 gab.
Olas – 3 gab.
Ķiploki – 2 daiviņas
Pētersīļi – sauja
Dilles – sauja
Baziliks – sauja
Milti (var lietot arī pilngraudu) – 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti)
Siers rīvēts (mozarella vai cietais) – 100 grami
Sals – pēc garšas
Melni maltie pipari – pēc garšas
Augu eļļa – cepšanai
Pagatavošanas metode:
1. Nomazgājiet kabačus, sarīvējiet tos uz rupjās rīves. Pievienojiet nedaudz sāls, samaisiet un atstājiet pastāvēt uz 5-10 minūtēm. Tad no kabaču masas kārtīgi izepiediet lieko sulu.
2. Izspiestajam kabaču maisījumam pievienojiet olas, saspiestus ķiplokus, miltus, rīvēto sieru un sasmalcinātas pētersīļus, dilles, baziliku. Labi visu samaisiet, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgas.
Lasi vēl: Šādas brokastis jūs diez vai esat baudījuši! Vienkārši izcila, pufīga omlete: recepte no slavenākā un senākā Francijas restorāna arhīviem
3. Uzkarsējiet pannu ar augu eļļu uz vidējas uguns. Ar karotīti iepiliniet mīklu, pārliecinieties, ka panna ir uzkarsusi un tikai tad lieciet virsū pankūciņas (ar karoti). Cepiet uz vidēji lēnas uguns no abām pusēm līdz pankūciņas ir zeltaini brūnas.
4. Gatavās kabaču pankūciņas ar sieru varat pasniegt kopā ar skābo krējumu, grieķu jogurtu, zaļumiem vai citu savu iecienītāko mērci.
Izbaudiet, jo šī recepte ir patiešām izcila, un garšos pat tiem, kas apgalvo, ka viņiem negaršo kabači!