Turpiniet pildīt burku ar dārzeņiem un, kad esat sasniedzis pusi, vēlreiz pievienojiet sāli.
Lasi vēl: Tītara gaļas kotletes tomātu un burkānu mērcē gluži kā “Lido” (dažādi varianti, kā pagatavot)
Atkārtojiet tās pašas darbības, līdz esat pilnībā aizpildījis. Vēlreiz sāliet. Šim nolūkam izmantoju garu koka nūju. Iesaku to darīt katru dienu, gatavojot kāpostus, tas palīdzēs noņemt nepatīkamo kodināšanas smaku.
Atliek vien kāpostus nolikt ērtā vietā virtuvē.
Lasi vēl: Skudras ir mūsu draugi: kāpēc jums tās nav jāiznīcina savā īpašumā
Tas fermentēsies istabas temperatūrā. Sula parādīsies 12 stundu laikā, un kāpostus varēsi ēst 3. fermentācijas dienā.
Kāpostus uzglabā ledusskapī. Varat to atstāt tajā pašā burkā, kurā raudzējāt. Cieši pārklājiet ar vāku.
Produktu saraksts skābētiem kāpostiem:
Lasi vēl: Tā kabačus neviens negatavo, bet es cepu katru rītu sezonas laikā . Kabaču plācenīši, aiziet kā sēkliņas, lai cik pagatavo!
Vienai 3 litru burkai: 2-2,5 kg kāpostu ,1 mazs burkāns 1 ēd.k. sāls.
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- “Eiropas Dzelzceļa līnijas” meklē būvdarbu līgumu vadītāju; tiek atklāta arī algaby Rinalds Bergmanis
- Kāpēc baklažāni kļūst rūgti – kļūda, ko pieļauj pat pieredzējuši dārzniekiby Anete Vītola
- Meteorologi nāk klajā ar steidzamu brīdinājumu, kas spēkā līdz 22.aprīļa vakaram: tas skars daudzus Latvijas novadusby Laura Blūma