Skaudra pieredze: mātei kabatas ir iztukšotas, bet bez naudas draud atslēgt bērna dzīvību uzturošās sistēmas

6 gadus vecā Jinjin Huihana no Ķīnas, saslima ar encefalītu jeb galvas smadzeņu iekaisumu, kuru laikus nesāka pareizi ārstēt, nepareizi noteiktas diagnozes dēļ. Slimnīcā viņa atrodas kopš pagājušā gada 20.oktobra, kur paralēli saslima ar plaušu karsoni. Papildus jau tā smagajam veslības stāvoklim, meitenītei attīstījās neiromuskulāra slimība, kas rada muskuļu vājumu (tulk. lat. Myasthenia Gravis) – attiecīgi, mazā Jinjin vairs pati saviem spēkiem nespēj elpot. Meitenīte komā ar pieslēgtiem dzīvību uzturošiem aparātiem guļ nu jau vairāk kā 300 dienas un viņas veselības stāvoklis neuzlabojas.

Mazās Jinjin ģimene nav turīga. Viņi ir zemnieki Henan provincē. Ģimene, ne mirkli nedomājot, iztērēja visus savus iekrājumus jeb 60 000 jēnas (7 610 eiro) par pirmajām 15 dienām intensīvās aprūpes nodaļā, taču lai pieliktu meitenīti pie dzīvību uzturošiem aparātiem, naudu nācās aizņemties no draugiem un tuviniekiem. Kopumā viņiem izdevās aizņemties 500 000 jēnu (63 528 eiro), kas nosedza nedaudz vairāk kā 300 dienu aprūpi un uzturēšanu pie dzīvības slimnīcā.

300. dienā, ārsti aicināja māti apdomāties par dzīvību uzturošu aparātu atvienošanu, jo meitenītes stāvoklis nav uzlabojies un nav zināms vai vispār uzlabosies. Slimnīca nespēj bez maksas uzturēt meitenīti pie dzīvības, taču ģimenes iekrājumi un aizņemtā nauda ir beigusies. Mātei drīzumā nāksies pieņemt pašu smagāko lēmumu, kādu viņai nācies pieņemt – atrast vēl naudu vai atslēgt meitenīti no dzīvību uzturošiem aparātiem.

Viņa ar asarām acīs lūdz savai meitiņai piedošanu, par to, ko viņai iespējams nāksies darīt. Vienīgais cerības stariņš, bija reize, kad mazā Jinjin satvēra savas mātes roku, taču vairāk tas atkārtojies diemžēl nav.

Lasi vēl: Krievijā 17-gadīgai mātei draud 10 gadi cietumā par mazuļa nomērdēšanu badā, kamēr viņa NEDĒĻU no vietas ballējās

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment