Skriešus uz virtuvi: nosaukts galvenais ēdiens un dzēriens Jaunajam 2024. gadam

Nav noslēpums, ka uz Jaungada galda papildus salātiem jābūt arī galvenajam ēdienam. Tomēr izvēlēties vienu var būt grūti.

Kā apliecināja šefpavārs Aleksandrs Millers, labākais variants ir ar āboliem un žāvētām aprikozēm cepta zoss. Viņš mums pastāstīja, kā pagatavot šādu cienastu.

Pēc kulinārijas eksperta domām, cepta zoss jau sen tiek uzskatīta par klasisku Jaungada ēdienu. To var pagatavot vai nu ar āboliem un žāvētām aprikozēm, vai ar griķu biezputru un kāpostiem. Tomēr vispirms putnu vajadzēs marinēt ar sinepēm un medu un pēc tam pievienot citronu sulu.

Gaļu vajadzēs atstāt ūdenī uz nakti, un no rīta izņemt un pārklāt ar marinādi. Pēc tam to var ievietot ledusskapī uz stundu. Kad laiks pagājis, atliek tikai izņemt gaļu, ietīt folijā, pievienot žāvētas aprikozes vai ābolus un tad likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.

Lasi vēl: 2 vienkārši veidi: kā atgriezt sniegbalto krāsu zeķēm, T-krekliem un krekliņiem

Pēc divām stundām ēdiens būs gatavs. Nenāktu par ļaunu vēlreiz apziest zosi ar marinādi un sūtīt cept vēl uz pusstundu. Tas radīs jauku garoziņu.

Labākais dzēriens svētku galdam, pēc Millera domām, var būt smiltsērkšķu augļu dzēriens. To ir viegli pagatavot. Pietiek ar litru ūdens, pēc tam atšķaida tajā 70 gramus cukura un pievieno 150 gramus ogu. Beigās atliek vien uzvārīt un izkāst dzērienu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment