Skudras vairs nebojā manu dārzu: tikai dažas piles un ne miņas no skudru pūžņa

Ja jūsu mērķis ir ierobežot skudru kustību diapazonu, piemēram, neļaut tām sasniegt ogas, varat izmantot parasto cepamo sodu. Ap ogu krūmu apkaisi cepamo sodu.

Skudras ražo skābi, un kombinācijā ar sodu tas noved pie kukaiņu nāves. Tomēr paturiet prātā, ka cepamā soda ir jākaisa regulāri.

Vēl viena iespēja ir apkaisīt ar sodu visu skudru pūzni, lai mudinātu skudras atrast citu dzīvesvietu.

Vēl viena metode, kas nekaitē kukaiņiem, bet liek tiem pamest savu pašreizējo dzīvotni, ir amonjaka-anīsa pilienu vai ēteriskās anīsa eļļas izmantošana. Skudrām nepatīk anīsa smarža, un viņas cenšas no tās izvairīties.

Ja izmantojat šo metodi, blakus skudru pūznim ir jāizveido neliels iedobums un uz vates tampona jāuzklāj daži pilieni anīsa aromātiskās eļļas.

Pēc tam ielieciet padziļinājumā vates spilventiņu un pārklājiet ar zemi. Jūs redzēsiet, kā skudras steigā sāks pamest savas mājas.

Ja jūsu mērķis ir pilnībā atbrīvoties no skudrām, varat izmantot citu metodi. Paņemiet pusotra litra tukšu pudeli un nogrieziet pudelei dibenu.

Lasi arī: Mana vanna mirdz kā jauna. Vīrs ieteica vienkāršu metodi: tagad to tīru tikai šādi!

Lasi arī: Tagad tu ne par ko pasaulē neizmetīsi ķiršu kauliņus! Ķirsis ārstē locītavas, diabētu, anēmiju un avitaminozi

Novietojiet šo trauku blakus skudru pūznim, nedaudz padziļinot to zemē. Tad traukā ielej saulespuķu eļļu apmēram 1,5 cm augstumā. Eļļa piesaistīs skudras, un tās kāps traukā. Eļļas viskozā struktūra neļaus tām izkļūt, un tās nogrims.

Tādā veidā jūs varat uzvarēt visu skudru koloniju vienas vai divu dienu laikā. Ir nepieciešams periodiski nomainīt eļļu.

Arī interesanti: Kā palielināt čuguna pannas kalpošanas laiku?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment