Pagatavošanas veids:
1. Sīpolu smalki sagriež. Burkānus sarīvē uz lielās rīves. Ķiplokus sasmalcina jebkurā jums ērtā veidā.
2. Uzkarsē augu eļļu pannā. Pannā pievieno sīpolu un cep, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pēc tam pievieno burkānus un, maisot, cep vēl 5-7 minūtes.
Lasi vēl: Vasara uz galda: vieglu salātu recepte ar zemenēm un mocarellu
3. Dārzeņiem pievieno malto gaļu un ar karoti to kārtīgi sasmalcina, lai nebūtu gabaliņu. Apcep malto gaļu uz liela karstuma, līdz tā apbrūnē. Pievieno rīsus (pirms tam tie kārtīgi jānomazgā zem tekoša krāna ūdens!), garšvielas un sasmalcinātos ķiplokus.
4. Visu pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens nosegtu rīsus vismaz 3 cm dziļumā (tātad, jums vajadzēs dziļu pannu!).
Gatavošu visu vasaru, kamēr bietes nebeigsies. Satriecoši garda uzkoda pie gaļas
5. Pārklājiet pannu ar vāku un uz ļoti lēnas uguns vāriet plovu 20 minūtes, nenoņemot vāku! Ik pa laikam pagaršojiet, vai rīsi ir mīksti un samaisiet visu. Ja nepieciešams, gatavojiet ilgāk.
Labu apetīti!