Šo kukaini dēvē par “slepkavu”, tādēļ meklējiet palīdzību uzreiz, kad tādu redzat!

Ar slimību upuris tiek inficēts brīdī, kad kukainis iekož sunim un ieberzē savus izkārnījumus koduma brūcē vai gļotādā. Kukainis parasti barojas tad, kad mīlulis ir cieši aizmidzis. Suņi Čagas slimību var iegūt arī tad, ja viņi šo kukaini apēd.

Čagas slimība ir zināma arī kā “klusā nāve”, jo cilvēki nenojauš par šīs slimības klātesamību līdz brīdim, kad slimība attīstījusies līdz smagam stāvoklim.

Viens no Čagas slimības simptomiem ir acs plakstiņu masīvs pietūkums un anafilaktiskais šoks, kas var izraisīt asfiksiju un pat nāvi.

Simptomi parasti uzrodas tādi paši un tādā pašā veidā, kā saaukstēšanās vai gripa, taču drīzumā kļūst pavisam smagi un sāpīgi. Ja nojaušat, ka jums vai jūsu bērnam ir Čaga slimība, nekavējoties dodieties uz slimnīcu.

Šie kukaiņi dzīvo netālu no cilvēku mājvietām – zem akmeņiem un cementa, dažādās plaisās un sienās, zem lieveņiem, āra suņa būdās, kā arī mežainos apvidos.

Lasi vēl: Vīrietim lūpā iekož kukainis; viņa seja tagad izskatās ārprātīgi smieklīgi!

Nāvīgie kukaiņi ir īpaši bīstami bērniem un dzīvniekiem, kas bieži atrodas meža tuvumā vai tajā.

Arī attēlā redzamajam sunim bija Čagas slimība. Vienmēr tiek uzsvērts, ka šo slimību nav iespējams no mājdzīvnieka pielipināt cilvēkam. To ir iespējams apārstēt, ja mājdzīvnieks tiek laikus vests pie veterinārā ārsta, taču pilnībā izārstēt to nav iespējams. Ir vienkārši jācer, ka slimība vairs neuzplaiksnīs, vai arī jāizbauda atlikušais laiks ar savu mīluli.

Iespējams, ka latviešus šis pagaidām neskar, taču skar tos, kuri dodas uz ASV ceļojumā, darba darīšanās vai ciemos pie radiem. Esiet vērīgi!

Avots: twentytwowords.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">nu i nu ...</cite>

    Nu nezinu kā tas ir ASV,bet Latvijā, pirms gadiem 4-iem Engurē ,pilsētas svētkos
    Auniņ parka estrādē uz priekša esošā sola (tobrīd neviens tur nesēdēja ) Bija vērojama šāda paša izskata kukaiņa ,,izdarības” ar visiem zināmo kukaini ko sauc
    par ….mārīti . Šis pirmais kukainis ,ja varētu nosaukt par ,,slepkavu ” bija savu garo
    ,,snuķi” izurbis cauri mārītes spārnam un sūca šķidrumu no tās .Mārīte centās aizrāpot projām ,bet tas tai tā arī neizdevās , ….tika ,,vazāta ” kā kādreiz redzēti zirgi
    izvesti pastaigā piesieti pavadā .Cīniņš tika vērots vismaz minūtes piecas ,līdz apnika skatīt ……..

Leave a Comment