Šo redzot, tu dosies pirkt boraku! Daudzpusīgs līdzeklis, kurš obligāti nepieciešams jebkurā mājsaimniecībā

Dabiskie tīrīšanas līdzekļi gūst popularitāti visā pasaulē. Atsakoties no agresīviem sintētiskiem izstrādājumiem, saimnieces dod priekšroku tos aizstāt ar dabīgām sastāvdaļām. Cepamā soda, etiķis un citrons ir atrodami gandrīz katrā mājā. Bet ir arī citi līdzekļi!

Borakam piemīt baktericīdas īpašības, un to var izmantot arī kā balinātāju un tīrīšanas līdzekli.

Universāls tīrīšanas līdzeklis

Sajauciet boraku ar cepamo sodu un citronu sulu līdz pastas konsistencei, un jums ir universāls trauku, izlietņu un citu nerūsējošā tērauda priekšmetu tīrīšanas līdzeklis. Boraku sajauktu ar ūdeni var izmantot arī grīdu tīrīšanai. Šo pastu var sasaldēt ledus veidnēs, lai pagatavotu trauku mazgāšanas tabletes.

Gaisa atsvaidzinātājs

Atsvaidzinātāja recepte ir vienkārša: sajauciet 0,5 glāzi boraku ar 400 ml ūdens un pievienojiet 10 pilienus iecienītākās aromātiskās eļļas.

Smaku neitralizators

Šis atsvaidzinātājs ir lieliski piemērots nepatīkamu dzīvnieku un virtuves smaku neitralizēšanai.

Universāls veļas mazgāšanas līdzeklis

Boraks tiek pievienots veļas mazgāšanas līdzeklim un ziepēm, lai mīkstinātu ūdeni un kontrolētu sintētisko produktu sārmainību. Turklāt tas ir lielisks veļas balināšanas līdzeklis.

Lasi arī: Karaliene Kamilla nav kaprīza un mīl vienkāršu ēdienu. Ātri pagatavojama viņas iecienītākā ēdiena recepte

Līdzeklis pret pelējumu

Apstrādājiet stūrus un citas vietas, kas ir pārklātas ar pelējumu, ar boraka šķīdumu, un jūs aizmirsīsit par šo problēmu.

Tualetes podu tīrītājs

Ielejiet tualetes podā nedaudz boraku, atstājiet uz nakti un no rīta izskalojiet.

Kukaiņu un grauzēju atbaidīšanas līdzeklis

Boraks ir daudzu kukaiņu atbaidīšanas līdzekļu sastāvdaļa. Šo līdzekli varat pagatavot pats mājās. Pietiek sajaukt boraku ar siltu ūdeni un cukuru un izsmidzināt vietās, kur koncentrējas kukaiņi. Grauzējiem arī nepatīk borskābe un viņi izvairīsies no vietām, kur to sajutīs.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment