Sastāvdaļas
vistas fileja
2 burkāni
1 sīpols
100g žāvētas plūmes
3 olas
Lasi arī: 5 zodiaka zīmes, kuras ir jau tuvākajā laikā pelnījušas dāsnas likteņa dāvanas un kā izveidosies viņu dzīve jaunos apstākļos
4 marinēti gurķi
200g majonēze
250g konservēti zirnīši
sāls
cukurs
etiķis
vārīts ūdens
Pagatavošana
Ūdenī izvāra vistas fileju apmēram 30 minūtes. Uz litru ūdens pievienojiet 1 tējkaroti sāls, 3 melnos piparus, vienu sīpolu un vārīšanās beigās pievienojiet divas lauru lapas.
Sākumam jāiemarinē sīpoli.
Smalki sakapā sīpolu, pievienojam pustējkaroti sāls, vienu tējkaroti cukura un vienu ēdamkaroti etiķa. Visu pārlej ar verdošu ūdenu un ļauj atdzist. Sasmalcina marinētos gurķus un vistas fileju. Sagriež olas, vārītus burkānus un vistas fileju. Tad smalki sakapā žāvētās plūmes.
Tagad liekam slāņus.
Pirmais slānis ir vistas fileja, bet tad marinētie sīpoli.
Tad uzspiež majonēzi.
Nākošais slānis marinēti gurķi, olas un atkal majonēze.
Tevi noteikti interesēs
- Mans draugs no Vācijas atbraucot uz Latviju saprata, kāpēc mums nepatīk atvērti balkoni: stāstu kādēļ tā
- Bekonu vairs necepu pannā – ieraudzīju, kā to gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat
- Pievieno telpai vienu vienkāršu lietu, kas uzsūc lieko mitrumu, lai veļa ziemā izžūtu daudz ātrāk
- Miera lilijas atkal uzziedēs, ja augsnei pievienosi vienu parastu sastāvdaļu, kas veicina bagātīgu ziedēšanu
- Laba ziņa: no 2026.gada šajā Latvijas pašvaldībā tiks krietni palielināti pabalsti
- Katru nedēļu gatavoju ķirbi šādā veidā, un bērni vienmēr prasa: “Mamm, vai tiešām tas ir ķirbis?”






