Šodien jums atklāsim sen aizmirstu, bet ļoti garšīgu salātu recepti

 Šie ir salāti, kuri savulaik bija lielā cieņā, bet pēdējos gados reti kur sastopami.

Laiks atgriezties pie klasikas un pagatavot savulaik tik populāros salātus. Viena no sastāvdaļām šajos salātos ir žāvētas plūmes. Vai zini kāpēc tas ir labi?

Žāvētas plūmes ir ļoti veselīgas, jo tās satur daudz šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu, kas ļoti labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību un vēderu. Žāvētas plūmes ir ļoti bagātas ar kāliju, kalciju, magniju un dzelzi.

Tas, ka žāvētas plūmes satur daudz šķiedrvielu, ir ļoti svarīgi, jo šīs vielas palīdz uzturēt normālu zarnu kustību un uzlabo gremošanas sistēmu kopumā. Turklāt šķiedrvielas ir lielisks veids, kā mazināt sliktu holesterīna līmeni organismā.

Žāvētas plūmes arī satur daudz B vitamīnu, kas palīdz uzturēt normālu enerģijas līmeni un uzlabot garastāvokli. Turklāt tajās ir daudz antioksidantus, kas palīdz aizsargāt organismu no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes.

Lasi arī: 5 zodiaka zīmes, kuras ir jau tuvākajā laikā pelnījušas dāsnas likteņa dāvanas un kā izveidosies viņu dzīve jaunos apstākļos

Galu galā, žāvētu plūmju regulāra patēriņa ietekmi vēlams sajust uz sirds un asinsvadu sistēmu. Tās samazina sirds slimību risku, regulē asinsspiedienu un uzlabo asinsriti, kas visbeidzot varētu būtiski ietekmēt cilvēka kopējo veselību.

Bet tagad pati recepte. Vispirms sastāvdaļu saraksts.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment