Šos gurķus vienmēr apēd vispirms: svaigie gurķu salāti ziemai, kas nav ne jāsterilizē, ne jāvāra

Burkānus sarīvē uz vidējas rīves. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un dilles, sāli, cukuru, etiķi un visu samaisa. Nosedz ar vāku un ieliek ledusskapī uz 12 stundām – šajā laikā gurķi ļaus iztecēt sulai.

 

Pēc noteiktā laika izņem gurķus no ledusskapja, vēlreiz samaisa un ievieto sterilizētās burkās. Tās cieši sablīvē, virsū pārlej sulu, kas iepriekš notecināta no gurķiem. Aizver ar sterilizētiem vāciņiem. Vāciņu veidu var izvēlēties absolūti pēc savas gaumes un tos, kas labāk patīk.

Šādus konservus glabā ledusskapī vai pagrabā, vēsā laikā var arī uz balkona.

No jebkura gala tie pazudīs paši pirmie un visi viesi, kas tos nogaršos noteikti prasīs recepti!

Sastāvdaļas:

2 kg gurķu

2 burkāni

3 sīpoli

Saišķis diļļu (vidēja lieluma)

130 g (3 galviņas) ķiploku

125 g (5 ēdamkarotes ar kaudzīti) cukura

50 g (2 ēdamkarotes) sāls

70 ml (9 %) etiķa

No šī daudzuma pagatavo 3 burkas ar 700 g tilpumu.

 

Konservētos gurķus var uzglabāt istabas temperatūrā, un tie ir viegli pieejami, kad nepieciešams ātrs un vienkāršs papildinājums maltītei. Tie ir gatavi lietošanai un neprasa papildu sagatavošanu.

Leave a Comment