Burkānus sarīvē uz vidējas rīves. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un dilles, sāli, cukuru, etiķi un visu samaisa. Nosedz ar vāku un ieliek ledusskapī uz 12 stundām – šajā laikā gurķi ļaus iztecēt sulai.
Pēc noteiktā laika izņem gurķus no ledusskapja, vēlreiz samaisa un ievieto sterilizētās burkās. Tās cieši sablīvē, virsū pārlej sulu, kas iepriekš notecināta no gurķiem. Aizver ar sterilizētiem vāciņiem. Vāciņu veidu var izvēlēties absolūti pēc savas gaumes un tos, kas labāk patīk.
Šādus konservus glabā ledusskapī vai pagrabā, vēsā laikā var arī uz balkona.
No jebkura gala tie pazudīs paši pirmie un visi viesi, kas tos nogaršos noteikti prasīs recepti!
Sastāvdaļas:
2 kg gurķu
2 burkāni
3 sīpoli
Saišķis diļļu (vidēja lieluma)
130 g (3 galviņas) ķiploku
125 g (5 ēdamkarotes ar kaudzīti) cukura
50 g (2 ēdamkarotes) sāls
70 ml (9 %) etiķa
No šī daudzuma pagatavo 3 burkas ar 700 g tilpumu.
Konservētos gurķus var uzglabāt istabas temperatūrā, un tie ir viegli pieejami, kad nepieciešams ātrs un vienkāršs papildinājums maltītei. Tie ir gatavi lietošanai un neprasa papildu sagatavošanu.
Tevi noteikti interesēs
- “Vai tev grūti viņus pieskatīt? Tev taču savu nav, paauklē manus” – māsa uzkrāva savus bērnus un aizlidoja uz Turciju
- Jau sākot ar 2026.gadu no šī Latvijas lielveikala sāks pazust konkrētie produkti: ”Šis gaidāms, gan Latvijā, gan Lietuvā”
- Izveidots jauns ”Whatsapp” pakalpojums, kurš atvieglos simtiem Latvijas autovadītāju ikdienu: ”Būs vieglāk”
- Omīte man iemācīja ziemā turēt iedegtu sveci siltumnīcā: atklāšu kāpēc un ko tas dos
- Lieliska sāļā uzkoda Jaungada galdam no lavaša: pilnīgi jauna recepte
- Kaķis sāka man mājās nes monētas, bet pa vienai: nolēmu kāpņutelpā nolikt video novērošanas kameru









