Burkānus sarīvē uz vidējas rīves. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un dilles, sāli, cukuru, etiķi un visu samaisa. Nosedz ar vāku un ieliek ledusskapī uz 12 stundām – šajā laikā gurķi ļaus iztecēt sulai.
Pēc noteiktā laika izņem gurķus no ledusskapja, vēlreiz samaisa un ievieto sterilizētās burkās. Tās cieši sablīvē, virsū pārlej sulu, kas iepriekš notecināta no gurķiem. Aizver ar sterilizētiem vāciņiem. Vāciņu veidu var izvēlēties absolūti pēc savas gaumes un tos, kas labāk patīk.
Šādus konservus glabā ledusskapī vai pagrabā, vēsā laikā var arī uz balkona.
No jebkura gala tie pazudīs paši pirmie un visi viesi, kas tos nogaršos noteikti prasīs recepti!
Sastāvdaļas:
2 kg gurķu
2 burkāni
3 sīpoli
Saišķis diļļu (vidēja lieluma)
130 g (3 galviņas) ķiploku
125 g (5 ēdamkarotes ar kaudzīti) cukura
50 g (2 ēdamkarotes) sāls
70 ml (9 %) etiķa
No šī daudzuma pagatavo 3 burkas ar 700 g tilpumu.
Konservētos gurķus var uzglabāt istabas temperatūrā, un tie ir viegli pieejami, kad nepieciešams ātrs un vienkāršs papildinājums maltītei. Tie ir gatavi lietošanai un neprasa papildu sagatavošanu.
Tevi noteikti interesēs
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj
- Jau trīs gadus strādāju par biroja apkopēju, un vairs nevaru slēpt, kas tur notiek: ”Viņi ir traki”
- Nopirku produktus uz mēnesi, bet pēc nedēļas pusi izmetu – šefpavārs atklāj kādus produktus labāk nepirkt
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- Primadonna Alla Pugačova un viņas vīrs Maksims Galkins atkal pārceļas: iegādājušies vēl vienu jaunu villu – zināms, kur viņi tagad dzīvos







