Speciālisti atklāj kāda materiāla gultas veļu pirkt nedrīkst – izrādās tāda ir teju katrā mājā!

Nereti cilvēks nepievērš uzmanību materiālam, no kura izgatavota gultas veļa, kuru viņš taisās pirkt, bet vajadzētu – diemžēl visbiežāk uzmanība tiek pievērsta gultas veļas dizainam vai cenai un ar to arī beidzas lēmuma pieņemšana par labu vienam vai otram pēc izmēriem atbilstošam gultas veļas komplekta pirkumam.

Izrādās, ka pat gultas veļas cenai ir nozīme mūsu naktsmiera kvalitātē! Ieskaties un uzzini, kāpēc ikvienam no mums būtu jāiegādājas dārga gultas veļa, ja vēlamies gulēt cieši un saldi! Šeit runa iet drīzāk par gultas veļas materiāliem. Jo kvalitatīvāks vai mazāk pieejams materiāls, jo dārgāk viņš maksā. 

 

 

Vispieejamākā gultas veļa lielajos Latvijas tirdzniecības centros un veikalu tīklos ir gatavota no poliestera savienojumiem. To izvēle ir plaša un cena – draudzīga, bet kā skaidro speciālisti, nav pati labākā izvēle. Šī gultas veļa ir biežāk jāmaina, tās “mūžš” ir īsāks, tā ir cietāka un tai ir mazākā gaisa caurlaidība no visiem citiem gultas veļu materiāliem. Vienīgās pozitīvās puse ir tās, ka šī gultas veļa mazāk krunkojas un tās nepatīk dažādiem kaitēkļiem (piemēram, putekļu ērcītēm).

Poliestera savienojumu vietā speciālisti iesaka iegādāties gultas veļas komplektus, kuri gatavoti no šādiem audumiem:

  • zīda – dabīgs, elpojošs materiāls, kam ir patīkami peiskarties nodrošinās tev optimālu temoregulāciju gan vasarā, gan ziemā;
  • kokvilnas – viegli kopjams, dabīgs, elpojošs materiāls, kas ir gan mīksts, gan izturīgs vienlaikus.

Speciālisti vēl pieļauj zīda un poliestera savienojuma (satīna), un kokvilnas un poliestera savienojumu (tā sauktā pussintētika) gultasveļā, ja budžets ir ierobežots, bet ir vēlēšanās uzlabot miega kvalitāti.

Lasi vēl: 5 laikam dīvainākie apakšveļas komplekti – tu ko tādu pirktu?

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment