Spilvenu kauja- izklausās jautri? Tā izvērtās pavisam citādi militārajā skolā

Vest Pointas jauno kadetu skola, USA militāro apmācību iestādes audzēkņi, piedalījās masveida spilvenu kaujā. Masveida spilvena kauja ir ikgadējā tradīcija, kas ir veidota ar domu, lai satuvinātu kadetus un ļautu tiem sadraudzēties kopīgā, jautrā aktivitātē.

Tomēr, tas viss izvērtās pavisam citādāk. Tika ievainoti 30, pirmā gada iesauktie kadeti. Tajā skaitā, 24 no tiem piedzīvoja smadzeņu satricinājumu, vairāki kāju lūzumi un izsists plecs.

Kā izrādījās, ka galvenais iemesls šīm traumām bija tas, ka kādi kadeti bija izdomājuši aizvietot mīksto spilvenu pildījumu ar cietajām ķiverēm. Lielajā burzmā nebija viegli pamanīt, kurš ar ko ir zvetējis citus, jo sitieni nāca no visām pusēm.

Viens no leitnantiem izteicās: “Vest Pointa aplaudē kadetiem par vēlmi iesaistīties un spēcināt kopējo cīņas garum, bet nožēlo to, ka ir radušās vairākas nopietnas traumas. Mēs esam sākuši izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc ir radušies šīs traumas un kas par tām ir atbildīgs.”

Kāds kadets rakstīja sociālajos tīklos: “Mans pirmā gada kadets bija nonācis bezsamaņā, bet tikko kā viņš atguvās, tā uzreiz metās cīņā. Es biju tik lepns, ka man pat acīs sariesās asaras.”

Avots:  i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment