Studente izgudro telefona bateriju, kuras darbības ilgums ir 400 gadi – neticami!

Zinātnieki ir centušies līdz tam nonākt jau gadiem ilgi, un problēma slēpās nanošķiedrā, kas ir tūkstošiem reižu mazāka par cilvēka matu. Tajā var saglabāt vismaz 10 reizes vairāk enerģijas nekā šobrīd izmantotajā litija jonu tehnoloģijā. Diemžēl šīs šķiedras ir ārkārtīgi trauslas attiecībā uz uzlādēšanu un var salūzt jau pēc tūkstoš uzlādes reizēm. Šo problēmu izdevās atrisināt Miai.

battery

Viņa netīšām radīja bateriju, kas var darboties 400 gadu, un tas varētu izmainīt šo tehnoloģiju uz visiem laikiem. Šā gada aprīlī viņa strādāja laboratorijā un pārklāja zelta nanošķiedru ar želejas tipa elektrolītu, kas līdzinās organiskajam stiklam. Mia skaidro, ka elektrolīta apvalks daudz labāk notur nanošķiedras formu. Šis pētījums pierāda, ka uz nanošķiedru tehnoloģijām balstītiem bateriju elektrodiem būs daudz ilgāks mūžs, un nākotnē šādas baterijas varētu kļūt par realitāti.

Lasi vēl: 5 mīti par mobilo telefonu baterijām un to lādēšanu

Šādi akumulatori varētu ne tikai paildzināt daudzu iekārtu darbības laiku, bet arī samazināt atkritumu daudzumu. Tāpat arī būtu iespējams palielināt elektromobiļu nobrauktos attālumus.

Tomēr ir arī sliktas ziņas.  Šīs baterijas, iespējams, būs pārāk dārgas, lai kļūtu par masu produkciju.

Avots: viralthread.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment