Pagatavošanas gaita:
Vispirms tomātos izdarām seklu iegriezumu, liekam tos karstumizturīgā traukā, aplejam ar verdošu ūdeni un paturam dažas minūtes.
Sīpolus sagriežam lielos gabalos un sablenderējam līdz iegūstam biezenim līdzīgu konsistenci. Bļodā ar pienu samērcējam maizi, pēc tam pievienojam to sablenderētajiem sīpoliem, nenospiežot pienu.
Iegūto maizes un sīpolu maisījumu sajaucam ar malto gaļu, pievienojam sāli, kaltētus ķiplokus un papriku.
Tomātiem noņemam mizu, mīkstumu sablenderējam līdz biezeņa struktūrai. Iegūto tomātu pastu pievienojam maltajai gaļai, kārtīgi samaisām, kamēr iegūstam viendabīgu masu.
Cepešpannā ieklājam cepampapīru un veidojam uz tā nelielas kotletītes. Cepam apmēram 35-40 minūtes līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Pateicoties tomātu pievienošanai, kotletes iegūst maigu tomātu garšu.
Lasi vēl: Mežsargs man pastāstīja, kā viegli atbrīvoties no odiem un knišļiem mežā un laukos. Nav jāpērk nekas
Šādi pagatavotas kotletes lieliski garšos kopā ar kartupeļu biezeni, putraimiem vai makaroniem.
Vai tev jau lasot vien nesaskrēja mutē siekalas? Tad tik uz priekšu – dodies uz veikalu pirkt kotlešu sastāvdaļas, lai pagatavotu šo gardo maltīti! Priecāsimies, ja dalīsies ar šo recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Biežākās kļūdas, ko pieļauj iesācēji maizes cepēji – no kā labāk izvairīties
- 8. novembrī četras zodiaka zīmes sajutīs pārmaiņas, kas nesīs veiksmi un pārpilnību
- Satiksmes ministrija uzsver, ka drīzumā visiem šiem konkrētajiem transportlīdzekļiem vajadzēs obligāti OCTA
- Vīra kabatā atradu čeku un sāku to pētīt, tomēr vēlāk gribēju, lai labāk nebūtu to atradusi
- Istabas sildīšanas veids, kas ziemā var ievērojami palielināt jūsu elektrības rēķinus
- Kāpēc jāskatās, kā deg svece – mierīgi vai ne: kādas lietas sola laimi, saticību un pārticību 8. novembrī








