Pagatavošanas gaita:
Vispirms tomātos izdarām seklu iegriezumu, liekam tos karstumizturīgā traukā, aplejam ar verdošu ūdeni un paturam dažas minūtes.
Sīpolus sagriežam lielos gabalos un sablenderējam līdz iegūstam biezenim līdzīgu konsistenci. Bļodā ar pienu samērcējam maizi, pēc tam pievienojam to sablenderētajiem sīpoliem, nenospiežot pienu.
Iegūto maizes un sīpolu maisījumu sajaucam ar malto gaļu, pievienojam sāli, kaltētus ķiplokus un papriku.
Tomātiem noņemam mizu, mīkstumu sablenderējam līdz biezeņa struktūrai. Iegūto tomātu pastu pievienojam maltajai gaļai, kārtīgi samaisām, kamēr iegūstam viendabīgu masu.
Cepešpannā ieklājam cepampapīru un veidojam uz tā nelielas kotletītes. Cepam apmēram 35-40 minūtes līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Pateicoties tomātu pievienošanai, kotletes iegūst maigu tomātu garšu.
Lasi vēl: Mežsargs man pastāstīja, kā viegli atbrīvoties no odiem un knišļiem mežā un laukos. Nav jāpērk nekas
Šādi pagatavotas kotletes lieliski garšos kopā ar kartupeļu biezeni, putraimiem vai makaroniem.
Vai tev jau lasot vien nesaskrēja mutē siekalas? Tad tik uz priekšu – dodies uz veikalu pirkt kotlešu sastāvdaļas, lai pagatavotu šo gardo maltīti! Priecāsimies, ja dalīsies ar šo recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- “Mēs ar Valdi nolēmām tev neko nedāvināt. Mūsu dēls jau tā apber tevi ar dāvanām”, teica vīramāte manā dzimšanas dienā
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja










