Sulīgi lavaša rullīši ar sarkanajām zivīm: pavasarīga uzkoda nieka 10 minūtēs!

Lavašu ar sarkanajām zivīm (lasi, foreli) un dārzeņiem var pagatavot ļoti ātri, un šī uzkoda ir tik smeķīga, ka pazūd no galda ātri vien.

Lavašs ar lasi un gurķi ir diētiska un izsmalcināta iecienītā arābu ēdiena variācija. Šī uzkoda patiks visiem sālītu zivju cienītājiem.

Lavaša rullīti var pasniegt veselu vai sagriezt porcijās, izveidojot skaistu uzkodu. Lavašu ar sarkanajām zivīm var pagatavot ļoti ātri, jo sastāvdaļām nav nepieciešama termiska apstrāde.

Sastāvdaļas:

2 lavaša iepakojumi (190 gramu katrs);
150 grami mazsālītu sarkano zivju;
1 paprika;
1 avokado;
1 liels vai 2 mazi svaigie gurķi;
8 salātu lapas;
Puse citrona.

Mērcei:

200 grami skābā krējuma;
4 zariņi dilļļu;
2 daiviņas ķiploku;
Sāls, pipari pēc garšas.

Lavašā ar lasi var likt jebkurus citus dārzeņus pēc gaumes.

Vispirms pagatavojam mērci: sajaucam smalki sagrieztus garšaugus, sasmalcinātus ķiplokus un skābo krējumu. Pieberam sāli un piparus, pievienojam iecienītākās garšvielas.

Gurķus un papriku sagriežam salmiņos, bet tomātus šķēlēs. Nomizojam un sagriežam avokado, apslakām ar citrona sulu, lai tas nebrūnē. Sagriežam zivis plānās sloksnēs. Nomazgājam salātus, nosusinām un sapluinām.

Izlocītu lavaša loksni apsmērējam ar mērci. Virsū liekam salātu lapas, visus dārzeņus un zivis. Pildījumu vēlreiz pārlejam ar mērci. Salokām lavaša malas uz iekšu un satinam to ciešā rullī.

Pasniedzam ēdienu nekavējoties, pretējā gadījumā dārzeņu sulas dēļ lavašs izmirks.

Priecīgu našķošanos! Un neaizmirsti padalīties ar šo recepti sociālajos tīklos – būsim tev pateicīgi!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment