SUPER gardi – Taisīju izmēģinājumam, tad uztaisīju vēl 12 burkas un līdz vasaras beigām taisīšu vēl duci: adžika no kabačiem ziemai  

Nē, tie nav kabaču ikri! Ir vērts pamēģināt, lai saprastu atšķirību. Un ļoti iesaku izmēģināt! Kad pirmo reizi gatavojām, tad visu uzreiz apēdām.

Tāpēc es sagatavoju vēl 7 litrus. Un domāju, ka vēl vismaz 5 litri ir jāpagatavo, jo turpinām ēst negaidot ziemu. Tas ir patiešām garšīgi! Un šādu sagatavi lieliski uzglabā pat istabas temperatūrā. Sākumā gan pastāstīšu, kāpēc es vispār aizraujos ar konservēšanu.

Konservēšanas process ir lielisks veids, kā saglabāt sezonas augļus un dārzeņus ilgstošai glabāšanai ziemā.

Šeit ir dažas priekšrocības un ieguvumi, kas saistīti ar savu konservējumu ražošanu:

1. Kontrole pār sastāvu: Kad jūs paši gatavojat savus konservus, jūs varat kontrolēt sastāvu un kvalitāti, kas ir īpaši lietderīgi, ja jums ir alerģijas vai citi uztura ierobežojumi.

2. Veselība: Konservi, ko jūs gatavojat paši, var būt labāki par tiem, ko var nopirkt veikalos. Tā kā jūs zināt, kas tiek ievietots katrā konservā, jūs varat izvairīties no pārmērīgas sāls, cukura un citiem piedevām.

3. Ilgstoša glabāšana: Konservi var uzglabāt uz ilgu laiku, kas ir lielisks veids, kā saglabāt ēdienu ziemai. Tas ļauj izmantot sezonas produktus un atšķirties no svaigi produktu augstajiem ziemas izmaksām.

4. Ietaupījums: Veikalā iegādāties konservus var būt dārgi, bet kad paši tos gatavojat, jūs varat ietaupīt naudu.

Galvenais, gatavojot savus konservus, jūs zināt, kas iet tajā, un tas var būt lielisks veids, kā uzlabot savu uzturu un ietaupīt naudu.

Par šo konkrēto recepti runājot, iespējams, dažiem neticēsies, ka šo var apēst uzreiz, bet, ja jums ir liela ģimene, tad viens un divi – gatavs!

Receptes precīzs sastāvdaļu daudzum raksta beigās, bet lūk

 

KĀ GATAVOT:

Sākumā sagriež kabaču gabalos. Ja kabači ir jauni, tad nav nepieciešamības tos mizot, bet, ja tie ir pārgatavojušies, tad nomizojiet un izņemiet lielās sēklas.

Lasi arī: Iemīļotā soļanka – vispareizākā recepte!

Tad kabaci sasmalcina. Es izmantoju blenedri, tomēr, ja darīsiet to ar gaļasmašīnu, tad tekstūra būs nedaudz rupjāka.

 


Katliņā ar biezu dibenu ielej augu eļļu bez smaržas. Nav daudz eļļas, ticiet man. To var samazināt, bet līdz 200 ml (ja mazāk, tas nebūs tas pats).

 

Tad sasmalcināto kabaci liek uz pannas. Es maisu un pievienoju – sāli, cukuru un sarkanos asos piparus. Vēlreiz labi samaisa un vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot 30 minūtes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment