Māsa aizgāja, bet Tamāra turpināja sēdēt ar tukšu krūzi rokās, domājot, ko viņai tālāk darīt

Kas var radīt greizsirdību citos cilvēkos? Ārējais izskats, jaunība, nauda, privātā dzīve. Ne velti bagātnieki un kinozvaigznes nesper ne soli bez pieredzējušas personīgās apsardzes klātbūtnes.

Tomēr pat parasto cilvēku pasaulē šis netikums ir bieži sastopams. Pie kā tas var novest? Diemžēl situācijas ir dažādas.

Tamāra 14 gadus nodzīvoja un nostrādāja Spānijā. Mājās atbrauca tikai dažas reizes un arī tad, ne biežāk kā uz pāris nedēļām. Nebija iemesla palikt ilgāk, jo nauda pati sevi nenopelna.

Viņai bija vīrs Pēteris un divi bērni: Matīss un Gunta. Lai arī vīrs cītīgi strādāja par meistaru rūpnīcā, naudu viņu kopīgajam sapnim varēja nopelnīt tikai ārzemēs.

Lasi arī: SUPER gardi – Taisīju izmēģinājumam, tad uztaisīju vēl 12 burkas un līdz vasaras beigām taisīšu vēl duci: adžika no kabačiem ziemai  

Nācās daudz strādāt. Lai arī spāņi paši par sevi ir diezgan slinki un neprasa pārāk lielu pašatdevi, Tamārai vienalga bija grūti.

Lieta tāda, ka viņai vispār nebija piemērots vietējais klimats. Viņa mīlēja ziemu un svaigu gaisu. Bet tur esošais karstums no viņas izsūca visu enerģiju.

Kamēr spāņi klusām baudīja aukstos dzērienus un siestu, sieviete cieta un turpināja pūlēties.

Laiku pa laikam viņa sazvanījās ar tuviniekiem, lai uzzinātu, kā viņiem klājas. Parasti atbildēja vīrs, jo bērni pakāpeniski bija atraduši no mammas. Viņi kļuva pieauguši, nodarbojās ar savām lietām. Nē, protams, Tamāru viņi neaizmirsa.

Bet visbiežāk viņiem nebija, ko viņai teikt. Neveikls klusums klausulē un banālas atbildes par laiku un vakariņām.

Bet Pēteris aktīvi turpināja uzmundrināt sievu, dalījās ar pēdējiem jaunumiem, veda saimniecību. Viņš iztaisīja remontu viņu divistabu dzīvoklī, tieši tā, kā viņi gribēja.

 

Risināja visus jautājumus ar kaimiņiem, apsaimniekotājiem u.tt.

Bet…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment