SUPER gardi – Taisīju izmēģinājumam, tad uztaisīju vēl 12 burkas un līdz vasaras beigām taisīšu vēl duci: adžika no kabačiem ziemai  

Receptes sākumā soļi šī raksta pirmajā lapā (spied atpakaļ)

 


Visu laiku vajag maisīt. Vāku nedrīkst likt. Ievēroju, ka adžiku visērtāk jaukt nevis ar karoti, bet gan ar silikona lāpstiņu. Ja tas daudz burbuļo, nedaudz samaziniet siltumu. Tam nevajadzētu vārīties pārāk grūti. Tūlītējai masai nav īpaši ēstgribu raisoša izskata (un smarža nav īpaši laba), taču tas nav uz ilgu laiku.

 


Pēc pusstundas pievieno tomātu pastu un vāra vēl 30 minūtes. Tādā pašā veidā – nepārtraukti maisa ar lāpstiņu. Labāk nav atstāt plīti, pretējā gadījumā virtuve būs ilgi jāmazgā!

 

Atliek pievienot garšvielas (žāvētu baziliku un humeli-suneli) un etiķi. Es ņemu galda etiķi 9%. Ja vēlaties, varat izmantot ābolu sidru. Garšvielas ir labāk ņemt tieši “humeli-suneli”. Tas piešķir adžikai vieglu riekstu garšu. Bet, ja jūs to neatrodat vispār, ņemiet “hops-suneli” tādā pašā daudzumā.

Lasi arī: Iemīļotā soļanka – vispareizākā recepte!


Adžiku pavāra vēl 10 minūtes! Un uzreiz pilda sterilizētās burkās! Tad burkas kārtīgi aizvāko un burkas pilnībā atdzesē. Var glabāt gan istabas temperatūrā, gan pagrabā.

 

Šis ir patiešām garšīgi! Kabaču adžiku pasniedzu ar gaļu, makaroniem, rīsiem vai vienkārši smērēju uz svaigas maizītes.

Sastāvdaļas receptei:

Kabači -1,5 kg (tas jau ir neto svars)

Augu eļļa – 220 ml (mazāk, bet ne mazāk kā 200 ml)

Cukurs – 70 g (var samazināt līdz 50 g)

Sāls – 0,5 ēd.k. (12 g)

Tomātu pasta – 180 g

Etiķis 9% – 3 ēd.k. (45 g)

Sarkanie asie pipari – 0,5 ēd.k.

Žāvēts baziliks – 0,5 tējk.

Humeli-suneli – 0,5 tējk.

COMMENTS

Leave a Comment