Super pīrāgs no kefīra, olām un zaļajiem sīpoliem, kurš paliks atmiņā vēl ilgi

Pīrāgs no kefīra iznāk tīkams, maigs un nav sauss. Šo pīrāgu var pagatvot arī multi – katlā, ar režīmu ” sacepums “.

Sastāvdaļas

  • Milti – 270 gr
  • Kefīrs – 0,4 l
  • Vistas olas – 5 cieti vārītas pildījumam + 2 svaigas mīklā
  • Sāls un cukurs – pa 0,5 tējkarotei katru
  • Augu eļļu vai margarīnu – 70 gr + 2 ēdamkarotes
  • Cepamais pulveris mīklai – 1 tējkarote
  • Zaļie sīpoli – 200 gr
  • Pipari – pēc garšas
  • Piens – 1 ēdamkarote
  • Olas dzeltenums – 1

Pagatavošana

  1. Sākumā pagatavosim pildījumu. Sagriežam sīpolus smalki vai lielos gabalos : pēc jūsu paša izvēles. Man patīk smalki. Sīpolus, starpcitu, ņemu ļoti daudz. Vispirms izvārām sālsūdenī olas, lai tās neieplaisātu. Atdzesējam, nolobam un sagriežam kubiciņos. Visu samaisām kopā. Visu var paņemt vienādos daudzumos vai arī, piemēram, kaut ko mazliet vairāk. Pēc garšas pieliek sāli un piparus. Pievienojam augu eļļu: tādā veidā pilnījums nesadrups. Rūpīgi samaisam – un ir gatavs!
  2. Gatavojam ātri iepildītu mīklu: cukurs, sāls un olas samaisam parastā blodiņā. Ja vēlaties var izmantot mikseri: tas arī tiek atļauts! Ielejam kefīru un atkal samaisām. Pēc tā seko milti un cepamais pulveris ( pirms tam to izsijājot, lai netrāpās nekas lieks mīklā ) Sākumā pieliksim tikai pusi.
  3. Šajā etapā varam arī ieliet atdzesēto sviestu ( kuru pirms tam izkausējām un nenovedām līdz vārīšanās ). Visu rūpīgi atkal samaisām. Palika vien pievienot pārpalikušos miltus un visu cītīgi samaisīt līdz maigai mīklai. Konsistence ir līdzīga pankūku mīklai ( vai krējumam ). Veidne ir ieeļļota ar eļļu vai, ja noņemamā veidā panna – apakšdaļa ir pārklāta ar cepampapīru un sāni ir ieeļļoti. Starpcitu, ja noņemamā forma, aiztaisiet apakšu no ārpuses ar folliju. Mīkla ir šķidra, tāpēc tā varēs iztecēt no apakšas.
  4. Pusi mīklas ielejam mērenā slānī, pēctam seko pildījums un tad pārējā mīkla atkal. Mazliet papurinam lai iziet gaiss kurš var izveidoties iekšā. Cepam pīrāgu krāsnī uz 200 grādiem. Cepam pīrāgu līdz tas ir gatavs – apmēram 40-50 minūtes. Pārbaudam ar zobu bakstāmo kociņu – ja mīkla uz ta nepaliek, izņemam pīrāgu. 10 minūtes pirms cepšanas beigām mēs eļļojam pīrāgu priekš sarkanās krāsas. Samaisām pienu ar olu dzeltenumu, drīkst apsmērēt arī vienkārši ar olu. Atdzesējiet to uz īsu brīdi formā: tad to būs viegli dabūt ārā.

Lasi vēl: Būt par vecāku – ko gan tas nozīmē? Šis liks aizdomāties daudziem vecākiem

Labu apetīti!

Avots:

kaifovo

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment