Superprodukts! Veļas pulveris no kastaņiem

Kastaņi ir zināmi ar savām ārstnieciskajām īpašībām, un ne velti tos izmanto dažādos uzlējumos. Bet, vai zinājāt, ka kastaņus var izmantot veļas mazgāšanā? Šodien par to pastāstīsim sīkāk!

Pēc savām attīrošajām īpašībām kastaņi ir līdzīgi īpašiem ziepju riekstiem. Tie satur īpašu organisko savienojumu saponīnu. Tas ir dabisks mazgāšanas un putojošs līdzeklis. Tas efektīvi noņem no drēbēm taukus, putekļus un cita veida netīrumus. Taču, lai kastaņi iedarbotos, no tiem ir jāatbrīvo saponīns. Kā tieši to izdarīt, pastāstīsim tālāk.

Tev vajadzēs:

4-5 kg ​​kastaņu

āmuru

virtuves dvieli

jaudīgu blenderi

1 liela stikla burku

Kā pagatavot kastaņu veļas pulveri:

Kastaņus ietiniet dvielī un sitiet tos ar āmuru, lai tos sadalītu mazākos gabaliņos. Sasmalciniet iegūto masu ar jaudīgu blenderi.

Iegūto pulveri vienmērīgā kārtā uzberiet uz cepešpannas, kas pārklāta ar pergamentu. Pulveris jāžāvē vai nu dabiski, vai cepeškrāsnī. Pirmajā gadījumā vislabāk to darīt uz balkona saulainā dienā. Pārliecinieties, ka telpa nav pārāk mitra. Ja izmantosiet cepeškrāsni, ieslēdziet minimālo temperatūru.

Lasi arī: Saimniece katru rītu uz gludināmā dēļa uzliek foliju. Viņas piemēram noteikti gribēsi sekot arī tu

Žāvējot kastaņu pulveri saulē, būs nepieciešama vismaz vesela diena. Bet cepeškrāsnī tas prasīs apmēram 6-8 stundas.

Sauso pulveri ieber stikla burkā un cieši noslēdz. Ir svarīgi, lai pulvera daļiņas nenonāktu uz virsmām, kuras vēlāk izmantosiet ēdiena gatavošanai. Tāpēc rūpīgi nomazgājiet cepešpannu, uz kuras tika žāvēti kastaņi.

Šī kastaņu pulvera izmantošana ir ļoti vienkārša. Pusstundu pirms mazgāšanas sajauc burkā 3,5 ēdamkarotes produkta ar 2/3 glāzi karsta ūdens. Šo maisījumu kārtīgi sakratiet, līdz veidojas biezas putas. Izlejiet iegūto šķidrumu caur sietu atsevišķā traukā – tas ir jūsu veļas mazgāšanas līdzeklis. Turklāt iegūto daudzumu var sadalīt 2-3 mazgāšanas reizēm.

Vislabāk ir sagatavot mazgāšanas līdzekli tieši pirms ievietošanas veļas mašīnā. Ja vēlaties to pagatavot turpmākai lietošanai, kastaņu putu šķidrumu varat uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 1 nedēļu. Tas ir viss!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment