Kāds ķīnietis pēc Sašimi ēšanas devās pie ārsta sūdzoties par niezošu ādu un kuņģa darbības problēmām, veicot analīzes atklājas nepatīkama aina.
Pēc sašimi ēšanas viņa ķermenī bija ieperinājušies parazītiskie tārpi.
Ēdot neapstrādātu zivs gaļu, platais (zivju) lentenis (diphyllobothrium), kas ir sastopams visās zivīs, var izraisīt difilobotriozi.
Raksturīgākās difilobotriozes pazīmes:
- mazasinība,
- sālsskābes trūkums kuņģa sulā,
- dažādi nervu sistēmas darbības traucējumi,
- ādas krāsa slimniekiem bāli dzeltena,
- rodas tūska
- traucējumi kuņģa darbībā,
- uz mēles spilgti sarkani plankumi un plaisas.
- Atsevišķos gadījumos slimība noris bez manāmiem traucējumiem.
Parazītiskās infekcijas rodas tieši pēc svaigu, neapstrādātu zivju apēšanas, tāpat daudz pētījumu apliecina, ka pat no kārtīgi izceptas zivs var rasties kāda negatīva reakcija organismā.
Tevi arī varētu interesēt
Jebkurā gadījumā ārsti iesaka zivis uzturā lietot tikai labi izceptas vai izvārītas.
http://healthyfoodforever.com/
Tevi noteikti interesēs
- Es bietes vāru tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda; radinieki šo metodi izmanto jau ilgu laikuby Jeļena Kuzmenko
- Kāpēc, sasniedzot 60 gadus, es pārstāju rīkot svinības un aicināt ciemos vecos draugusby Sandra Vīgante
- “Baltijas jūra var būt bīstama”: meteorologs Toms Bricis nosauc Latvijas kartē bīstamākās vietas mūsu jūrāby Laura Andersone