Svaigi līdz pat divām nedēļām: šefpavārs sniedz padomus, kā pareizi uzglabāt banānus

Banāni ir ļoti trausli un ātri nogatavojas. Tomēr ir daži padomi, kas palīdz banānus saglabāt ilgāk.

Profesionālais pavārs Pīters Sidvels no CookServeEnjoy dalījās pieredzē, kā vajadzētu uzglabāt banānus. Viņš norādīja, ka banāniem patīk nogatavoties siltos un mitros apstākļos, tāpēc tie nekavējoties jāizņem no plastmasas iepakojuma, lai tie “ilgāk saglabātu svaigumu”.

Šefpavārs iesaka banānus uzglabāt tālu no tiešiem saules stariem un kondensācijas avotiem, turklāt vislabāk “izvēlēties vēsu vietu”. Banāni turpinās nogatavoties istabas temperatūrā, tāpēc, kad tie būs sasnieguši perfektu gatavības pakāpi, tos var ievietot ledusskapī, lai “palēninātu šo procesu”.

Sidvels teica: “Ja banānus vēlaties uzglabāt ledusskapī, es iesaku izmantot maisiņu. Poliestera maisiņi palīdzēs saglabāt banānus svaigus līdz pat divām nedēļām – neuztraucieties, ja miziņa ledusskapī kļūs brūna, garšu tas neietekmēs.”

Lasi vēl: Kādas lietas var ievietot trauku mazgājamajā mašīnā: no sanitārajiem piederumiem līdz apaviem

Šefpavārs iesaka nekad neglabāt banānus ledusskapī, pirms tie ir nogatavojušies, jo tie “paliks cieti un bez garšas”.

Tiem, kas atstāj banānus ārpus ledusskapja, nekad nevajadzētu tos uzglabāt blakus citiem augļiem. Tas ne tikai paātrina banānu nogatavošanos, bet arī atstāj tādu pašu ietekmi uz citiem augļiem.

Eksperts paskaidroja: “Banāni no saviem kātiņiem faktiski izdala gāzi, ko sauc par etilēnu, kas pēc tam nogatavojas un apņem augļus, izraisot to ātrāku pūšanu. Āboli, bumbieri un melones ir īpaši jutīgi pret šo gāzi, tāpēc banānus vislabāk uzglabāt atsevišķi no citiem augļiem.”

Var arī ietīt banānu kātiņus polietilēnā, lai aizkavētu etilēna veidošanos un palēninātu pūšanas procesu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment