Šefpavārs dalījās arī ar padomu tiem, kuri apēd pa pusei banāna, bet nevēlas, lai pārējais banāns kļūst tumšs. Pīters teica: “Ja banānu pārgriežat, tas ātri oksidējas un kļūst brūns. Ja vēlaties apēst tikai pusi un pārējo apēst vēlāk, iesaku atlikušo augli apšļakstīt ar nedaudz citrona sulas, lai samazinātu pH līmeni, un ietīt to pārtikas plēvē, lai samazinātu skābekļa daudzumu, un auglis nekļūst brūns,” viņš ieteica.
Tiem, kas tikko iegādājušies banānus, bet neplāno tos ēst vairākus mēnešus, vajadzētu tos sasaldēt. Pīters teica: “Banānus var arī sasaldēt līdz pat sešiem mēnešiem, bet vislabāk tie garšo pēc pirmajiem trim mēnešiem. Pirms sasaldēšanas noteikti nomizojiet augļus.”
Kādā temperatūrā banānus uzglabāt ledusskapī?
Ņemiet vērā, ka zināt, ka banāni labāk uzglabājas ledusskapī, vēl nav viss. Pastāv noteikta aukstā temperatūra, kuru tie “mīl” visvairāk. Eksperts apgalvo, ka tā ir aptuveni 12C temperatūra. Viņš arī apgalvo, ka banāni daudz ātrāk nogatavojas siltos apstākļos un saulē. Bieži vien lielveikali tieši šī iemesla dēļ pārdod banānus nenogatavojušos un zaļus, lai priekšlaicīgi nezaudētu savu preci.
Tevi noteikti interesēs
- Numerologs Kristaps Baņķis ielūkojies Ukrainas prezidenta Zelenska “zvaigžņu kartē”: diemžēl tuvākajos mēnešos gaidāmas lielas pārmaiņasby Laura Blūma
- Tas sāksies no ceturtdienas: meteorologs Toms Bricis šonedēļ visā Latvijā sola patiešām iespaidīgu siltumuby Laura Blūma
- Godalgotās “Straumes” režisora Ginta Zilbaloža tētis atklāj līdz šim nezināmu faktu par savu dēluby Laura Blūma