Svarīga informācija hibrīdu automobiļu īpašniekiem, ko tev noteikti jāzina

1487995

Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par Toyota hibrīdiem.

Cik bieži jāmaina hibrīda akumulators?

Mūsu Hibrīdu akumulatori ir paredzēti, lai kalpotu tikpat ilgi, cik pats automobilis. Pērkot jaunu automobili, visām Hibrīda detaļām mēs nodrošinām piecu gadu/100 000 km garantiju. Izejot Hibrīda uzturēšanas pārbaudi, tam tiek piešķirta Hibrīda akumulatora pagarinātā aprūpe uz vēl vienu gadu/15 000 km.  Kurš nosacījums izpildās pirmais.

Vai hibrīda automobili iespējams pārstrādāt?

Jā. Tava vietējā pilnvarotā Toyota remontdarbnīca palīdzēs izņemt un utilizēt Hibrīda akumulatoru. Kopš 2006. gadā tika pieņemta ES Direktīva 2006/66/EK, pēdējās apstrādes uzņēmumiem, kas ir atbildīgi par mūsu niķeļa metāla hidrīda akumulatoru (piem., Yaris Hibrīda) pārstrādi, saskaņā ar likumu ir jāsasniedz pārstrādāto materiālu svars 50%.

Kas notiek, ja akumulators izlādējas?

Braucot ar Toyota Hibrīdu, nav jābaidās, ka varētu izlādēties akumulators, jo tas pats sevi uzlādē brauciena laikā. Šī atjautīgā sistēma nemitīgi monitorē benzīna dzinēju un akumulatoru un nepieciešamības gadījumā nemanāmi pārslēdzas no viena uz otru.

Vai hibrīda apkope ir dārga?

Hibrīda apkope izmaksā apmēram tikpat, cik tradicionālā Toyota automobiļa apkope. Patiesībā dažas detaļas, piemēram, bremžu uzlikas, var dilt pat lēnāk, pateicoties Hibrīda reģeneratīvās bremzēšanas sniegtajām priekšrocībām.

Vai hibrīds var turpināt braukt ar elektrību, kad tam beidzas degviela?

Nē. Kaut arī mūsu pilnie Hibrīdi ir paredzēti darbam tikai ar elektrību, tie nav paredzēti braukšanai bez degvielas. To darot, iespējams, nopietni sabojāt Hibrīda sistēmu.

Rakstu iesaka – favorit

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment