Vai kaitīgi lasīt guļus?

04-man-reading-book-in-bed

Internetā bieži vien var atrast pretrunīgus ekspertu viedokļus par to, vai cilvēkam ir kaitīgi vai nav kaitīgi lasīt guļus. Kam ticēt? Tikai un vienīgi mums.

Jā, lasīt guļus ir kaitīgi: Guļus krūtis tiek saspiestas, līdz ar to tiek traucēta ritmiska elpošana. Pirmkārt, ar skābekli netiek apgādāti visi orgāni, otrkārt, tiek traucēta intelektuālā darbība, kas lielā mērā ir atkarīga no pareizas ritmiskas elpošanas. Tātad, domāt, atcerēties un nenovērsties no lasīšanas ir daudz grūtāk. Tieši otrādi, daudz vieglāk ir aizmigt lasot grāmatu.

Nē, nav kaitīgi: Ja ir pietiekams apgaismojums un grāmata atrodas īstajā attālumā no acīm, lasīt guļus uz muguras var. Lasīt uz sāniem nedrīkst, tādā situācijā grāmata neatrodas vienādā attālumā no abām acīm.

Spriedums: Jā, kaitīgi (bet ne visiem)

Domā tikai un vienīgi par savu veselības stāvokli: ir cilvēki kuriem lasot grāmatas vai, skatoties televizoru saspringst kakls, līdz ar to veidojas galvas sāpes. Ja nav nekādu sūdzību, lasi mierīgi, it īpaši lasot uz vēdera vai muguras: redze netiek ietekmēta. Svarīgs ir apgaismojums, tāpēc padomā par to, lai, lasot grāmatu, tev būtu pienācīgs apgaismojums, kas nebojās tavas acis.

Raksts tapis sadarbībā ar – file22457477_mana_liels

Avots: mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment