Svarīga informācija! Kuras vēža noteikšanas analīzes pieejamas bez maksas

Ņem vērā!

Uzaicinājuma vēstulē norādītas dzīvesvietai tuvākās ārstniecības iestādes, kur iespējams veikt izmeklējumu, taču pārbaudi var izdarīt arī brīvi izvēlētā ārstniecības iestādē.

Uzaicinājums netiek nosūtīts gadījumos, ja valsts apmaksāta krūts vēža vai dzemdes kakla vēža profilaktiskā pārbaude veikta gada laikā pirms paredzētās vēstules nosūtīšanas.

Lai veiktu zarnu vēža profilaktiskās pārbaudes, netiek izsūtīta uzaicinājuma vēstule – šādas pārbaudes tiek veiktas pēc pašu pacientu iniciatīvas, vēršoties sava ģimenes ārsta praksē.

Lasi arī: Uzziniet 10 plaušu vēža simptomus, pirms nav par vēlu

Ja uzaicinājuma vēstule ir bojāta vai nozaudēta, jāvēršas sava ģimenes ārsta praksē vai, zvanot uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 8000 1234.

Papildus informāciju par vēža profilaktiskajām pārbaudēm vari noskaidrot:

Sava ģimenes ārsta praksē;
www.vmnvd.gov.lv, sadaļā “Veselības aprūpes pakalpojumi”;
Zvanot uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 8000 1234.

Agrīni atklājot vēzi, to ir iespējams izārstēt, taču zināšanu trūkums bieži vien ir tas, kas liedz šo onkoloģisko slimību laikus atklāt. Latvijā valsts apmaksā krūts, dzemdes kakla un zarnu vēža skrīningu jeb profilaktiskās pārbaudes, ar kurām slimību iespējams atklāt jau sākuma stadijā, kad simptomi vēl nav parādījušies.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment