Iemesli, kāpēc Tev būtu jācilā svari; #4 ir ļoti svarīgs!

 

1.Tu zaudē vairāk tauku

56-yo-lifting-weights-and-trying-to-lose-fat-weight-lifting-q-and-a

Ikviena fiziskā aktivitāte, treniņš dedzina kalorijas, taču ir atklāts, ka treniņi, kuri sevī iekļauj smagumu cilāšanu, palīdz nodedzināt vairāk kalorijas. ASV pētījumā atklāts, ka cilvēki, kuri treniņos cilā dažādus smagumus vai nodarbojas ar aerobiku sadedzina par 40% vairāk kaloriju.

 

2.Muskuļi dedzina kalorijas

16074365000005DC-3693466-image-m-7_1468684600231

1 kg muskuļu patērē divreiz lielāku enerģiju nekā 1 kg tauku audu. Tas nozīmē, ka pat tad, kad neatrodies sporta zālē, bet sēdi, piemēram, pie datora  tu sadedzini gandrīz par 10% vairāk kalorijas, ja esi cilājis svarus nekā jūsu draugi, kuri to nedara.

 

3. Stiprina kaulus

Kaulu veselības stāvoklis pasliktinās paliekot vecākam, bet svaru cilāšana var palīdzēt tos uzturēt pēc iespējas labākā stāvoklī. ASV veiktajos pētījumos pierādīts, ka, pēc četru mēnešu treniņiem cilājot svarus, dažādu kaulu stiprums ir palielinājies, kas garantē to, ka tie būs stiprāki un izturīgāki.

 

4.Sirds veselība

healthy-heart-1

 

Svaru cilāšana pozitīvi ietekme ikviena cilvēka asinsspiedienu. Šāda veida treniņi par 40% samazina risku saslimt ar sirds slimību, palielina iespējas izvairīties no sirdslēkmēm,

 

5. Trenētāks augums

Šis nu ir zināms ikvienam, ka sportošana un it īpaši svaru cilāšana palīdz audzēt muskuļus, līdz ar to ķermenī samazinās tauku daudzums un palielinās muskuļos, protams, dabīgi ir pieņemties svarā, taču augums būs trenēts.

 

6. Līdzsvars

Lai cik muļķīgi tas varbūt arī neliktos, taču svaru cilāšana attīsta līdzsvara sajūtu, un arī vecāka gada gājuma cilvēkiem nav par vēlu, uzsākt ar ko šādu nodarboties, jo kā zināms vecumā ar līdzsvaru ir lielākas problēmas nekā jaunībā.

 

7. Tas palīdz atmest smēķēšanu

0241C42900000514-3693466-image-a-25_1468684900227

2011. gadā tika veikts pētījums, kurā tika atklāts, ka abu dzimuma pārstāvjiem, izejot 12 nedēļu svaru celšanas programmu bija daudz vieglāk atmest smēķēšanu nekā tiem, kuri ar svaru celšanu nodarbojās neregulāri.

 

8. Palīdz atgūties pēc vēža izārstēšanas

Pēc dažādu pētījumu veikšanas ir noskaidrots, ka svaru cilāšana palīdz vieglāk atgūties un atkopties pēc ķīmijterapijas vai izoperēta, piemēram, krūts vēža.

9. Pozitīvisms

86529996_XS

Jebkādi treniņi paaugstina serotīna līmeni organismā, taču svaru cilāšana īpaši palīdz līdzsvarot garastāvokli un cilvēkam justies labāk, pozitīvākam. Kādā pētījumā noskaidrots, ka svaru celšana palīdz arī attīstīt savu produktivitāti mācībās vai darbā un kontrolēt, un apvaldīt savas dusmas.

 

10.Uzlabo seksuālo dzīvi

Pēc 30, vīriešu testosterona līmenis sāk kristies. Zems testosterona līmenis var izraisīt erektilo disfunkciju un citas nopietnas slimības, piemēram, sirds slimības un diabētu. Tāpēc svarcelšana ir lielisks veids, kā mainīt visu to, jo kā jau iepriekš tika minēts tā uzlabo gan garastāvokli, palīdz atmest smēķēšanu un stiprina kaulus. Turklāt dažādi vingrinājumi, piemēram, pietupieni ar svariem, pievilkšanās var palīdzēt pacelt testosterona līmeni, kas attiecīgi uzlabos ikviena seksuālo dzīvi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment