Sviedri līst, muskuļi aug! Kas tas ir?

CrossFit ir ienācis arī Latvijā, tāpēc tev ir visas iespējas pamēģināt savus spēkus šajā, nu jau, sporta veidā. Tā nav vienkārša svaru cilāšana vai riņķošana pa stadionu stundu no vietas, bet, kas tad tas patiesībā ir?

CrossFit ir radies, lai uzlabotu cilvēku spēku un izturību. Pamatā šis treniņu veids ir aizgūts no policijas un militāro akadēmiju fiziskās sagatavošanas treniņiem. Treniņu veidi ir ļoti dažādi, iekļaujot gan spēka, veiklības, izturības vingrinājumus, kuri būs izaicinoši gan skrējējiem, svarcēlājiem, cīņu meistariem, kā arī vienkārši fiziski aktīviem cilvēkiem, kuri vēlas uzlabot savu fizisko formu.

Treniņu programmās tiek pievērsta uzmanība visām muskuļu grupām, nevienu konkrēti neizceļot. Bet nav nepieciešams satraukties, ja tu neesi apmeklējis sporta zāli jau gadiem. Jo apmācītie treneri koriģēs un pieslīpēs to kā tu veic vingrinājumus, lai tu to darītu droši un pareizi. Tas ir ļoti būtiski, jo šis sporta veids var būt mazliet traumatisks, kā gandrīz jebkurš cits.

Parasti treniņu veidi mainās katru dienu, lai slodze uz muskuļu grupām tiktu mainīta un variēta. Viens treniņš sastāv no 4 vingrinājumiem, piemēram, 100m skrējiens, 4 burpees , 10 atspiedieni un 10 pietupieni. Tas viss ir jāveic pēc iespējas vairākas reizes, noteiktā laika posmā. Viens treniņš vidēji ilgst n 45 minūtēm līdz 1 stundai.

Lielākoties CrossFit zāles atrodas vecās noliktavās, plašās telpās, kurās ir daudz vietas, lai darbotos ar nepieciešamo inventāru. Tas ir arī lielisks veids kā iepazīties ar jauniem domubiedriem un saglabāt savu motivāciju trenēties, jo tas notiek grupās, kurās var saņemt atbalstu, ja tas nepieciešams.

Avots: health.howstuffworks.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment