Tagad arī es cītīgi vācu kartupeļu mizas un aizvedu uz vasarnīcu: avenes ir neticami lielas un saldas

Lai iegūtu pamanāmu efektu, ir svarīgi augus barot pastāvīgi. Lai to izdarītu, nepieciešams daudz miziņu (svaigas, starp citu, ilgstoši sadalās).

Augsni joprojām ir grūti piesātināt ar derīgajiem elementiem, ir pastāvīgi jāuzrauga to koncentrācija. Jūs nevarat pārbarot, bet nepietiekama barošana ir pilnīgi iespējama.

Atliek noskaidrot, kā un kādā daudzumā sagatavot mēslojumu.

Novārījums

Kartupeļu mizas ir jāaplej ar verdošu ūdeni un jāļauj tām pāris dienas iestāvēties. Pēc tam mizas var izmest, un iegūto šķidrumu ar divu nedēļu pārtraukumu var ieliet zem augu saknēm.

Milti

Izžāvētas mizas jāsasmalcina miltos (putraimos). Tās jākaisa uz augsnes augu sakneņu tuvumā. Miltu pārpalikumu var uzglabāt sausos auduma maisos.

Ar novārījumu vislabāk laistīt sakņaugus. Tie ir sīpoli, redīsi, ķiploki un burkāni. Jūnijā jau var aktīvi laistīt. Milti ir vairāk piemēroti ogulājiem. Mūsu kaimiņiene apgalvo, ka, piemēram, avenes pēc mēslošanas ar miltiem kļuvušas lielākas un saldākas. Nu, ir stimuls pārbaudīt, vai tas tā ir!

Arī interesanti: Nikolajs Puzikovs nācis klajā ar lieliem jaunumiem, par kuriem jau tagad mēļo un baumo teju puse Latvijas

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment