Un daži tomāti. Es tos sagriezu vidēji lielās šķēlītēs.
Es to visu (kāpostus, burkānus, tomātus) salieku kopā pannā ar speķi un sīpoliem un garšoju ar garšvielām. Manas garšvielas ir pipari, karijs un ķimenes.
Es visu kopā samaisu un dažas minūtes apcepinu. Pēc tam uzlieku vāku un uz lēnas uguns sautēju apmēram četrdesmit minūtes. Šajā laikā es divas vai trīs reizes atveru vāku un vēl nedaudz samaisu.
Tas ir viss! Gardums jau ir uz šķīvja. Un, lai būtu spilgtāks un garšīgāks, es visu šo skaistumu pārkaisa ar zaļajiem sīpoliem.
Tas, mani draugi, ir kas cits! Es nezinu, kā es gatavoju šo ēdienu bez speķa. Tagad tas ir vienīgais veids un nekāds cits. Nav iespējams atraut sevi no šī garduma. Un vai varat iedomāties, cik garšīgs tas ir ar kūpinātiem speķa gabaliņiem?
Sastāvdaļas
Sālīti speķis – 100 g
Kāposti – 500 g
Sīpoli – 150 g
Burkāni – 150 g
Tomāti – 150 g
Karijs, ķimenes – pēc garšas
Sāls, pipari – pēc garšas
Lasi vēl: Agro gurķu audzēšana 26 dienās bez siltumnīcas. 3 ciema agronoma noslēpumi ļaus novākt ražu 2 nedēļas agrāk
Tā ir tik brīnišķīga lieta, ka šodien atkal gatavoju vakariņās. Tai pat nav vajadzīga gaļa.
Tevi noteikti interesēs
- Vecmāmiņas recepte, kā 5 minūtēs iegūt maigu krēmu desertiem – kūkas burtiski kusīs mutēby Anete Vītola
- 4 “zelta” noteikumi dārza laistīšanai – visi augi augs divreiz ātrākby Anete Vītola
- Bijušais vīrs kādu laiku dzīvoja manā dzīvoklī, bet vēlāk izlēmu, ka tā vairs nevar turpināties, un palūdzu viņu aizietby Rinalds Bergmanis