Tagad tā ir labākā vistas stilbiņu recepte! Pēc tam, kad esmu iemācījusies TIK ļoti gatavot vistu, nešķiros no šīs receptes!

Šī nav īsti recepte, bet gan garšas un aromāta ekstravagants, lai gan viss ir ļoti vienkārši un gatavots no pavisam vienkāršiem produktiem! Bet noteikti vismaz vienu reizi jāpagatavo un jāpamēģina vistas gaļa šajā mērcē! Tāpēc iesaku!

Lai pagatavotu vistas stilbiņu mērcē, ņemu 1 kg vistas stilbiņu (apmēram 9 – 10 gab.). Vistas gaļu kārtīgi nomazgāju un nosusinu.

Tad uz katra apakšstilba es veicu divus dziļus griezumus līdz kaulam. Es to daru, lai mērce gatavošanas laikā labi iesūcas un piešķirtu gaļai izsmalcinātu garšu.

Tālāk es pievienoju vistas stilbiņiem:

sāls – 1 tējk.

melnie pipari pēc garšas

augu eļļa – 2 ēdamk. l.

Rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas un ļaujiet vistām sāli ievilkties 15 minūtes.

Tad uzleju pannā nelielu daudzumu augu eļļas, uzkarsēju un apcepu vistas stilbiņus no abām pusēm līdz gaiši zeltaini brūnai.

Tas aizņem apmēram 5 minūtes. Tad izņemu stilbiņu no pannas.

Tad vienu lielu sīpolu sagriežu pusgredzenos, kā arī divus vidējus burkānus sarīvēju uz rupjās rīves.

Tālāk gatavoju aromātiskas sastāvdaļas, kas piešķirs mērcei košu garšu un aromātu, šim ņemu:

ķiploki – 3-4 galviņas.

ingvers 5 gr.

Sarīvēju uz smalkās rīves un pievienoju pannai kopā ar sīpoliem un burkāniem.

Es tiem pievienoju arī 1 ēd.k. l. Karija garšvielas.

Lasi arī: “Tas taču nav mans bērns,” nodomāja Inese, pirmo reizi paņemot rokās savu jaundzimušo dēliņu

Šī garšviela ir ļoti aromātiska un garšīga.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment