Tāpēc Irma nopostīja tik daudzas amerikāņu mājas – ASV būvniecības īpatnības

Viesuļvētra Irma savā ceļā nopostījusi tūkstošiem māju un bez pajumtes atstājot miljoniem cilvēku – Irmas ātrums pārsniedza pat 200 kilometrus stundā. 

Vācu portāls bild.de norāda, ka tieši ASV būvniecības īpatnības ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Irma ir nopostījusi tik daudz mājokļus, un atstājusi cilvēkus bez pajumtes.

Izrādās, ka ASV lielākā daļa privātmāju tiek būvētas tikai no koka, savukārt betona pamati  nemaz netiek veidoti. Latvijā praktiski visām mājām ir betona pamati, un arī pati konstrukcija tiek veidota no izturīgiem materiāliem.

Interesanti, ka arī jumtus amerikāņi bieži pārklāj ar koku, nevis moderniem jumta materiāliem. Tādējādi būvizmaksas mājām sanāk krietni zemākas, tomēr, vienlaikus, arī mājas ir krietni neizturīgākas.

Lasi arī: Kā automobiļus pirka PSRS laikos 

Daudzos ASV štatos gan ieviesti stingrāki būvniecības noteikumi. Piemēram, arī Floridā, pēc postošās viesuļvētras 1992. gadā, tika pastiprināti būvniecības noteikumi. Tomēr, šie noteikumi attiecas uz jauniem māju projektiem, nevis veco projektu pārtaisīšanu. Līdz ar to liela daļa māju Floridā ir ļoti neizturīgas, jo ir būvētas pirms 1992. gada.

Protams, arī Latvijā šāda spēka viesuļvētra izraisītu lielu postu un zaudējumus, tomēr nav šaubu, ka netiktu iznīcināts tik liels skaits mājokļu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment