Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
Nomazgājiet tomātus un pārgrieziet tos uz pusēm. Sīpolus nomizo un pārgriež uz pusēm. Nomazgājiet papriku.
Nogrieziet ķiploku galviņas virspusi, atklājot daiviņas.
Uz cepšanas paplātes novietojiet tomātus, sīpolus, papriku un ķiploku galviņas. Bagātīgi aplej ar olīveļļu, pārkaisa ar svaigiem garšaugiem, itāļu garšvielām, sāli un pipariem.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25-30 minūtes vai līdz dārzeņi kļūst mīksti.
Kad dārzeņi ir izcepti, ļaujiet tiem dažas minūtes atdzist. Nomizojiet ķiploku daiviņas un kopā ar pārējiem ceptajiem dārzeņiem ievietojiet blenderī. Pievienojiet blenderī svaigo baziliku un dārzeņu buljonu.
Blenderējiet līdz viendabīgai masai. Ja maisījums ir pārāk biezs, var pievienot vēl nedaudz dārzeņu buljona, lai iegūtu vēlamo konsistenci.
Iegūto maisījumu ielej katliņā un novieto uz vidējas uguns.
Kad zupa ir karsta, pievienojiet saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Uz lēnas uguns sautējiet zupu dažas minūtes, lai garšas apvienotos.
Zupu izlej šķīvjos. Pārkaisa ar nedaudz olīveļļas un dekorē ar svaigu baziliku.
Tevi noteikti interesēs
- 5 labākās tehnikas, kas nobriedušām sievietēm palīdz izskatīties par 10 gadiem jaunākām
- Peles un žurkas turēsies pa gabalu un vairs nenāks, ja mājās turēsi vienu pavisam parastu sadzīves lietu
- “Bija 80, palika četras…”: vilki kļūst aizvien drosmīgāki un plēsēju sirojumi sāk pārvērsties par murgu
- Kāpēc šodien uz ielas jāatrod monētiņa: kas ar to jādara un ko tas nozīmē – senču paražas 25. novembrim
- Kondensāts beigs krāties uz logiem, ja tos noslaucīsi ar vienu pavisam parastu virtuves lietu
- Nopirku vasarnīcu Pierīgā par puscenu, bet kaimiņš stipri piekodināja: ”Neej pagalmā pēc pusnakts” – es neklausīju









