Tas ir ļoti viegli: tomātu krēmzupa, kas kūst mutē

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Nomazgājiet tomātus un pārgrieziet tos uz pusēm. Sīpolus nomizo un pārgriež uz pusēm. Nomazgājiet papriku.

Nogrieziet ķiploku galviņas virspusi, atklājot daiviņas.

Uz cepšanas paplātes novietojiet tomātus, sīpolus, papriku un ķiploku galviņas. Bagātīgi aplej ar olīveļļu, pārkaisa ar svaigiem garšaugiem, itāļu garšvielām, sāli un pipariem.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25-30 minūtes vai līdz dārzeņi kļūst mīksti.

Kad dārzeņi ir izcepti, ļaujiet tiem dažas minūtes atdzist. Nomizojiet ķiploku daiviņas un kopā ar pārējiem ceptajiem dārzeņiem ievietojiet blenderī. Pievienojiet blenderī svaigo baziliku un dārzeņu buljonu.

Blenderējiet līdz viendabīgai masai. Ja maisījums ir pārāk biezs, var pievienot vēl nedaudz dārzeņu buljona, lai iegūtu vēlamo konsistenci.

Iegūto maisījumu ielej katliņā un novieto uz vidējas uguns.

Kad zupa ir karsta, pievienojiet saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Uz lēnas uguns sautējiet zupu dažas minūtes, lai garšas apvienotos.

Zupu izlej šķīvjos. Pārkaisa ar nedaudz olīveļļas un dekorē ar svaigu baziliku.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment