Tas, ka tu runā ar mājdzīvniekiem un augiem par kaut ko liecina. Skaidro pētnieki

Atzīstieties, jo visi taču sarunājas ar saviem mājdzīvniekiem, piešķir vārdus savām mašīnām, lellēm, bet kāds runājas ar savu puķīti podiņā. Šajā sakarā varat neuztraukties. Šī cilvēciskā īpatnība ir dabiska, kā gaiss, un to dēvē par antropomorfismu.

Antropomorfisms ir cilvēku spēja projicēt cilvēciskas īpašības un pazīmes uz dzīvnieku, augu vai priekšmetu spējām. Pēc psiholoģisku pētījumu datiem, tā ir prāta un nevis neprāta pazīme (kā daudzi sliecas domāt).

Turklāt šīs nozares speciālisti uzskata, ka vēlēšanās runāties ar augiem, dzīvniekiem, lietām tiek uzskatīta par vienu no meditācijas formām, kas labvēlīgi ietekmē mūsu apziņu.

Šī spēja mūsos ir dabas ielikta. Tā nu ir iekārtotas mūsu smadzenes, ka jau no bērnības mēs sākam praktizēt antorpomorfismu. To skaidro tā, ka prāts tādā veidā attīsta iztēli un radošās prasmes.

Un tomēr, kā gan tas darbojas? Viegli! Lai būtu vieglāk uztverams, izskaidrosim ar piemēru. Kad jūs sarunājieties ar savu suni, tad smadzenes sāk izvēlēties piemērotas iespējamās atbildes uz jūsu jautājumiem, tādējādi paplašinot iztēli.

Citiem vārdiem sakot, ja jūs atrodat kopīgu valodu ar savu automašīnu, tas nozīmē, ka jums ir liels intelektuālais potenciāls. Neapstājieties pie sasniegtā, turpiniet attīstīt iztēles spēku!

Lasi vēl: Suns norādīja saimniekiem uz to, ko pat ārsti nevarēja no sākuma atklāt! Aizkustinošs stāsts

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment