Lūk, pirmā metode:
Iemērcam zeķes īpašā šķīdumā, kuru sagatavot ir ļoti vienkārši. Uz litru verdoša ūdens pievienoju ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda un ēdamkaroti spirta.
Rūpīgi samaisu un ļauju zeķēm mērcēties visu nakti.
Nākamajā rītā vienkārši izmazgājam zeķes ar ziepēm un skalojam ūdenī. Traipi pazudīs pilnībā!
Un galvenais, zeķes saglabāja spilgtu krāsu. Tomēr ir jāņem vērā, ka šī metode ir piemērota tikai svaigiem traipiem. Ja zeķes ir vecas un jau ilgstoši kļuvušas tumšākas, es izvēlētos otru metodi.
Otrā metode:
Šajā gadījumā izvēlēsimies neierastu vārīšanas pieeju. Nav jāuztraucas, krāsa nepazudīs, un zeķes nepaliks pelēkas.
Es lietoju šķidrās ziepes, bet var izmantot arī parastās ziepes, tās atšķaidot ar ūdeni līdz iegūstam biezu konsistenci. Tomēr jāatzīmē, ka vieglāk ir izmantot šķidrās ziepes.
Uz glāzi siltā ūdens pievieno ēdamkaroti šķidro ziepju un ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda, visu rūpīgi samaisa.
Zeķes ieliek nelielā maisiņā, ielej šķīdumu, labi sasien un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā. Pēc tam atdzesē un vienkārši izskalo tekošā ūdenī.
Rezultātā zeķes ir pilnīgi baltas, spilgtas krāsas! Pat vecas zeķes izskatās kā tikko nopirktas veikalā!
Vai šī informācija bija noderīga? Tagad zināsi, kā padarīt, lai baltās zeķes vienmēr izskatās kā jaunas!
Tevi noteikti interesēs
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”










