Tautas lietišķās mākslas studijas “Bārbele” 50 gadu jubilejas izstāde

Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” Jaunielā 29A no 12. oktobra ir apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Bārbele” 50 darba gadu jubilejas izstāde “Sēdinām tos 50 tamborētos ratos”. Ceļš no izstādes uz izstādi, tēlaini izsakoties, ir kā brauciens, kurā jāiepazīst jaunas lietas, jāseko laikam, tomēr vienmēr ņemot līdzi pārbaudītas vērtības, kuras, strādājot tekstilrokdarbus, ir neizsmeļamas.

Šoreiz meistares piedāvā divas galvenās tēmas – mainīgo un pārmantoto – apģērbus un aksesuārus, kā arī tradicionālos rokdarbus – rakstainus dūraiņus, zeķes, linu dvieļu mežģīnes un tautas tērpu sastāvdaļas.

Studijas dalībnieces darbus ar mīlestību veido savai ģimenei un valstij. Studijas vadītāja Dagmāra Prīberga saka: “Šogad Latvijā svinam politisko simtgadi, bet studija svin latviešu tradicionālās kultūras un amatu prasmju svētkus, kas ir daudz, daudz senāki. Studijā “Bārbele” ir iespējams apgūt dažādas rokdarbu tehnikas, izveidotie darbi ik gadu tiek reprezentēti dažādās izstādēs ne tikai Rīgā, bet arī citur Latvijā. Iedzīvotāji, apskatot skaistos un smalkos izstāžu darbus, izrāda interesi, lai paši apgūtu kādu no rokdarbu prasmēm. Studijā vienmēr gaida jaunas dalībnieces, jo interese sabiedrībā pastāv, tikai reizēm ir pārāk maz informācijas, ka šādas studijas joprojām eksistē un tajās var darboties.

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 11.00 līdz 17.00.

Ieejas maksa izstādē: pieaugušiem EUR 1.00, pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma EUR 0.70.

Projektu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment