Tautas tēlotājmākslas studijas “Kolorīts” 50 gadu jubilejas izstāde

No 14. septembra Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” Jaunielā 29A ir apskatāma Tautas tēlotājmākslas studijas “Kolorīts” 50 darba gadu jubilejas izstāde “Acis raugās, dvēsele rada”. TTMS “Kolorīts” dalībnieki šoreiz ir dalījušies ar īpaši personīgām gleznām, kurās galvenais motīvs būs iekšējās pasaules, svarīgo jūtu, sajūtu un dzīves pozīcijas demonstrēšana.

Studijas dalībnieki glezno tuvu debesīm – Vecrīgas sirdī zem KTMC “Ritums” jumta. Gleznotāji kopā pulcējas ceturtdienas vakaros, kad katrs no viņiem atnāk ar savu emociju gammu, lai to liktu uz papīra vai audekla. Gleznošanas mērķis ir skaidrs: uzburt ikdienas pelēcību tūkstošiem krāsu pilienu mirdzumā, sev un citiem par prieku. Krāsa, krāsa, KRĀSA! Krāsai ir galvenā nozīme. Mākslas valodu ir jāmācās visu dzīvi ar atvērtu sirdi un prātu, redzīgām acīm, uzmanīgi skatoties pasaulē.

“Skatīties vērīgi – saskatīt neievērojamo. Saskatīt nojaušamo. Redzu pasauli citādu, redzu svina pelēkus mākoņu vālus, kā vāku pār zemi un jūru, brīžiem ir auksti un vientuļi, bet dvēsele dzirksteļo, dvēsele pretojas, dvēsele rada, jo ne jau pasaule pelēka, bet sudraba stīdziņām caurstīgota, ne jau auksti un vientuļi ir – bet aukstums norūda; vienatne ir stipro daļa. Un stipri mēs esam un gribam būt, jo esam daļa no veseluma, esam kolektīvs, kura dzīvotspēju pierādījis pusgadsimtā noietais ceļš, esam domu biedri, katrs par sevi un visi kopā, dvēseles radinieki, kas redz pasauli krāsās, redz spožu un iedvesmojošu,” saka studijas vadītāja Vita Jurjāne un aicina ikvienu apskatīt šo studijai īpašo izstādi.

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 11.00 līdz 17.00.

Ieejas maksa izstādē: pieaugušiem EUR 1.00, pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma EUR 0.70.

Projektu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment