Pagatavošana:

1. Lai mīkla izdotos, visām sastāvdaļām jābūt aukstām. Mīkla jāmīca ir pēc iespējas ātrāk, lai sviestam nebūtu laika izkust. Izveltnēšana arī ir ļoti ātra. Ja virtuvē ir karsts, šo pīrāgu gatavošanu labāk atlikt līdz brīdim, kad būs vēsāks. Mīklā jāizmanto pēc iespējas vēsāks sviests (protams tāds, ko var jau samīcīt).
2. Kad mīklai pievienojiet biezpienu, ātri visu samaisiet. Nemīciet mīklu pārāk spēcīgi – ja sviests “iesūksies” miltos, jūs iegūsiet pārāk “drupačainu” mīklu, kas slikti turēsies kopā.
3. Ja biezpiens ir sauss, pievienojiet mīklai pāris karotes auksta ūdens un tad visu sajauciet. Sākumā masa būs neviendabīga un diezgan drupačaina – tas ir normāli. Optimālākais ir mīklu veidot uz darba virsmas ar miltiem, veidojot taisnstūra formu.
4. Mīklu veidojiet kvadrātveida formā aptuveni 1 cm biezumā. Pēc tam salociet tās maliņas ciet kā konvertiņu.
5. Pēc tam ietiniet mīklu plēvē un ielieciet ledusskapī uz aptuveni stundu. Pēc tam to izņemiet un vēlreiz izveltnējiet 1 cm biezumā. Vēlreiz salokiet maliņas un ievietojiet ledusskapī uz 1 stundu.
Lasi vēl: Gaisīgas biezpiena bumbiņas, iekšpusē maigas kā pūkas, bet ārpusē kraukšķīgas. Tik gardas, ka pazudīs no galda vienā rāvienā!
6. Pēc tam mīklu atkal izveltnē 1 cm biezumā, virsmu pārkaisa ar cukuru un viegli rullē, lai cukurs pieliptu pie mīklas. Labākai fiksācijai mīklas virsmu var ieziest ar nedaudz sakultas olas baltumu un tad uz tās uzklāt cukuru.

7. Pēc tam sagrieziet mīklu “porcijās”. Šajā brīdī, griežot, jau jūs redzēsiet slānīšus.
8. Pēc tam pārvietojiet gabaliņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
9. Lieciet cepešpannu 180 grādu uzkarsētā krāsnī un cepiet pīrādziņus apmēram 20 minūtes, līdz garoziņa kļūst zeltaini brūna.
10. Izņemiet no pannas, atdzesējiet un pasniedziet.
Tevi noteikti interesēs
- Ģimene mani apsveica 60. jubilejā, taču neviens neatnesa nevienu dāvanu – tikai pašās beigās vedekla pasniedza mazu paciņu
- Kāpēc patiesībā tev vajag gulēt zeķēs, skaidro slavenais miega eksperts Mārtins Sīlijs – īpaši aktuāli Latvijai
- “Visur kur viņa ievācas izveidojas izgāztuve un mēs nekādi nevaram palīdzēt” par piedzīvoto stāsta Laura
- Šie salāti sajūsmina ar savu īpašo sastāvdaļu kombināciju un maigo garšu: jauna recepte ar krabju nūjiņām Jaungada galdam
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Amerikānim nācās palikt kopā ar sievasmāti latvieti trīs dienas; otrajā dienā viņam nācās darīt to kas nepatīk








