Tik izcilus biezpiena pīrādziņus prata cept tikai mana omīte: nesen atradu šo viņas recepti ierakstītu kladē

Pagatavošana:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Lai mīkla izdotos, visām sastāvdaļām jābūt aukstām. Mīkla jāmīca ir pēc iespējas ātrāk, lai sviestam nebūtu laika izkust. Izveltnēšana arī ir ļoti ātra. Ja virtuvē ir karsts, šo pīrāgu gatavošanu labāk atlikt līdz brīdim, kad būs vēsāks. Mīklā jāizmanto pēc iespējas vēsāks sviests (protams tāds, ko var jau samīcīt).

2. Kad mīklai pievienojiet biezpienu, ātri visu samaisiet. Nemīciet mīklu pārāk spēcīgi – ja sviests “iesūksies” miltos, jūs iegūsiet pārāk “drupačainu” mīklu, kas slikti turēsies kopā.

3. Ja biezpiens ir sauss, pievienojiet mīklai pāris karotes auksta ūdens un tad visu sajauciet. Sākumā masa būs neviendabīga un diezgan drupačaina – tas ir normāli. Optimālākais ir mīklu veidot uz darba virsmas ar miltiem, veidojot taisnstūra formu.

4. Mīklu veidojiet kvadrātveida formā aptuveni 1 cm biezumā. Pēc tam salociet tās maliņas ciet kā konvertiņu.

5. Pēc tam ietiniet mīklu plēvē un ielieciet ledusskapī uz aptuveni stundu. Pēc tam to izņemiet un vēlreiz izveltnējiet 1 cm biezumā. Vēlreiz salokiet maliņas un ievietojiet ledusskapī uz 1 stundu.

Lasi vēl: Gaisīgas biezpiena bumbiņas, iekšpusē maigas kā pūkas, bet ārpusē kraukšķīgas. Tik gardas, ka pazudīs no galda vienā rāvienā!

6. Pēc tam mīklu atkal izveltnē 1 cm biezumā, virsmu pārkaisa ar cukuru un viegli rullē, lai cukurs pieliptu pie mīklas. Labākai fiksācijai mīklas virsmu var ieziest ar nedaudz sakultas olas baltumu un tad uz tās uzklāt cukuru.

 

Foto – ekrānuzņēmums

7. Pēc tam sagrieziet mīklu “porcijās”. Šajā brīdī, griežot, jau jūs redzēsiet slānīšus.

8. Pēc tam pārvietojiet gabaliņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

9. Lieciet cepešpannu 180 grādu uzkarsētā krāsnī un cepiet pīrādziņus apmēram 20 minūtes, līdz garoziņa kļūst zeltaini brūna.

10. Izņemiet no pannas, atdzesējiet un pasniedziet.

Leave a Comment