Tikai divas galvenās sastāvdaļas! Tad, kad omīte gatavo šo zupu: to ēd visi un vēl paprasa papildus porcijas

Kā vārīt zupu no kartupeļiem un burkāniem? Sagatavojiet produktus. Var izmantot jebkāda veida buljonu – gaļas, vistas, dārzeņu, pat sēņu. Vai arī zupu var vārīt vienkārši uz ūdens bāzes.

Foto – ekrānuzņēmums

Gatavošana – soli pa solim:

1. Visus dārzeņus sasmalciniet, jo zupa vārās diezgan ātri. Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos.

2. Arī burkānus sagriež mazos kubiņos. Šai zupai ir garšīgi, ja burkānus sasmalcina, nevis sarīvē, lai tie būtu jūtami zupā.

3. Kartupeļus arī sasmalciniet, bet nedaudz lielākos kubiņos.

4. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, ielej tajā augu eļļu cepšanai. Ielieciet tajā burkānus. Apcep tos, maisot, 5-7 minūtes, līdz tie viegli apbrūnē. Tad pārceliet tos uz katlu, kurā vārīsiet zupu.

5. Burkānu vietā pannā ielieciet kartupeļus. Ja pannā ir palicis pārāk maz eļļas, pievienojiet vēl nedaudz. Kartupeļus arī īsu brīdi apcep, līdz tie kļūst brūni. Arī tos pārliek katlā kopā ar burkāniem.

6. Ielej katlā buljonu. Pielāgojiet buljona daudzumu pēc garšas atkarībā no tā, cik biezu zupu vēlaties. Pievienojiet zupai zirņus.  Pievienojiet sāli, piparus. Bet atcerieties, ka arī buljons ir sālīts, tāpēc nepārsāliet.  Novietojiet katlu uz lēnas uguns. Vāra apmēram 20 minūtes, līdz kartupeļi ir gatavi.

Lasi vēl: Vīra mīļākā zupa “Nevis zupa, bet brīnums”: tā saka visi, kas to izmēģina, un to ir ļoti viegli pagatavot

7. Tajā pašā laikā tajā pašā pannā pāris minūtes apcepiet sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, vajadzības gadījumā pievienojot eļļu. Pēc tam, turpat pannā, sīpoliem pievienojiet tomātu pastu un pāris minūtes apcep tos kopā.

Foto – ekrānuzņēmums

8. Gatavošanas beigās zupai pievieno sīpolus un tomātu pastu. Ievietojiet zupā lauru lapu. Vāra vēl piecas minūtes lēnā vārīšanās režīmā. Pēc tam izslēdziet karstumu, pārklājiet katlu ar vāku un atstājiet uz 15 minūtēm.

Padoms!

Tomātu pastu šajā receptē var aizstāt ar tomātiem sulā, svaigiem tomātiem (tikai tad jānoņem tomātiem miziņa) vai kečupu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment