4. Dziļā katlā (apmēram 3 litri tilpums) izkausē sviestu, pievieno olīveļļu (1 ēdamkarote), lai sviests nepiedegt. Tad liek katlā ķiplokus un 1 minūti apcep uz neliela karstuma.
5. Pēc tam turpat katlā pievieno sagrieztus puravus un, maisot, sautē uz vidējas uguns 7 līdz 8 minūtes, lai puravi “izspiestu” savu sulu un kļūtu mīksti.
6. Tad pārlej katla saturu ar karstu dārzeņu buljonu (jāpagatavo pirms tam atsevišķā katlā).
7. Pēc tam var pievienot kartupeļus.
8. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno sāli, lauru lapu. Uzliek katlam vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, līdz kartupeļi ir pilnīgi gatavi.
Lasi vēl: Stāsts par garšīgāko boršču pasaulē: “Leģendārā zupa, kas satuvina cilvēkus…” (+recepte)
9. No katla izņem lauru lapu!!! Ņem rokas blenderi un turpat katliņā visu sablenderē līdz viendabīgai masai. Tad pievieno krējumu, visu samaisa, un, ja vēl nepieciešams, pievieno sāli (pirms tam – pagaršo!). Uzvāra zupu līdz vārīšanās temperatūrai un noņem no uguns.
10. Tad pievieno zupai piparus, visu samaisa un iekaisa katlā sasmalcinātus zaļumus. Puravu un kartupeļu biezeņa zupa ir gatava.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Maigās biezpiena bulciņas ar marmelādi – gardums, kas vienkārši kūst mutēby Anete Vītola
- Kā nezāles pārvērst par vērtīgu mēslojumu – metode, par kuru daudzi nebūs dzirdējušiby Anete Vītola
- Mūsu virtuves skapji vienmēr ir nevainojami tīri, nekādu tauku, netīrumu un lipīgo slāņu – viegls veids, ātri tos nomazgātby Jeļena Kuzmenko