Pašās beigās pievienojam sāli un piparus pēc garšas un iemaisām krējumu. Visu labi samaisām un noņemam no uguns. Ēdiens gandrīz gatavs – tas jau tagad izskatās un smaržo tik apetīti rosinoši, ka to varētu ēst arī tāpat.
Bet mēs turpinām tālāk. Jo es taču solīju patiešām izcilu recepti. Un tā arī būs. Atliek izdarīt vēl tikai vienu vienkāršu lietu. Nedaudz pacentīsimies, bet ticiet man – tas būs tā vērts.
Ko darām tālāk? Ņemam cepamtrauku un liekam tajā mūsu kartupeļus ar sēnēm. Izlīdzinām masu. Un nu – pats gardākais – siers.
Lasi vēl: Ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt Lieldienās: ticējumi par naudu, veselību un veiksmi
Sarīvējam to un bagātīgi pārkaisām virsū. Jo vairāk siera, jo gardāk!
Ieslēdzam cepeškrāsni un liekam tajā trauku uz aptuveni 20 minūtēm. Cepam 180 grādos. Tiklīdz siers ir izkusis un sācis viegli apbrūnēt, ēdiens ir gatavs.
Temperatūru neiesaku palielināt. Ir svarīgi, lai siers nepārceptos, bet visa sacepuma masa vienmērīgi uzsiltu arī iekšpusē.
Pabeidzam mūsu kulināro šedevru ar zaļajiem sīpoliem. Tie šādos ēdienos nekad netraucēs. Viss! Izmēģinām.
Garša ir neticama. Izskatās, ka vienkārši sēnes un kartupeļi, bet ēdiens pārsniedz visas gaidas. Patiesībā gribas gatavot gandrīz katru dienu, līdz beidzot apniks. Mēs vairākkārt pēc kārtas gatavojām un pārēdāmies. Ar sāļo gurķi, ar skābo kāpostu. Nu, vai tas nav burvīgi?
Gatavojiet, dārgie draugi, mēģiniet. Bet brīdināšu uzreiz – jāgatavo uzreiz vairāk, jo ēdiens pazūd ātri. Tikko noliksiet uz galda, un tā jau nav. Bet šādi ir nepieciešamie sastāvdaļas:
Kas un cik daudz vajag
Kartupeļi – 1 kg
Sēnes – 300 g
Sīpols – 170 g
Siers – 100 g
Krējums – 100 g
Sāls, pipari – pēc garšas
Kā jums šāda ēdiens? Patīk? Pat ja jūs jau sen gatavojat tā, tomēr atgādināt nav kaitīgi, vai ne?
Lasi vēl: Pēc 2025. gada 20. aprīļa – šīs zodiaka zīmes, ar lielu iespējamību, var saņemt iespaidīgu laimestu
Un tagad, kā solīju, pāris lieliskas receptes, no kurām, apsolu, jūs būsiet pilnīgā sajūsmā.
Tevi noteikti interesēs
- Mana mīļākā kūka “Plombīrs” – bez cepšanas, maiga, īpaši garda un viegli pagatavojamaby Rinalds Bergmanis
- Vācu aitu suns rēja uz metāla lūku ielas vidū: garāmgājēji bija samulsuši, ieraugot, kas slēpjas lūkas iekšpusēby Sandra Ločmele
- Visā Latvijā debesīs novērota spilgti sarkana saule: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar skaidrojumuby Laura Blūma